Ливорно – Мобилиери Понсако (21.01.2024)

В 20-ия кръг на Серия Д – група Е Ливорно бе домакин на Мобилиери Понсако (1:1). Срещата се изигра на 21 януари, която е символична за град Ливорно, тъй като на 21 януари 1921 г. в тосканския град е създадена Комунистическата партия на Италия, като до ден днешен тези идеи са широко разпространени в град Ливорно.

От сутринта в града гражданите участваха в различни събития по този повод, като по време на мача ултрасите от северната трибуна не можаха да пропуснат отбелязването на тази дата. Те направиха хореография с образа на Илио „Дарио“ Баронтини, който е първи секретар на партията в Ливорно. Тя включваше и стих от песента на Фаусто Амодей „За мъртвите от Реджо Емилия“.

Ултрасите засегнаха с транспаранти и неотдавнашното фашистко събиране на ул. „Ака Ларентия“ в Рим, на което се отдаваха поздрави с вдигнати десни ръце: „От 1921 г. Ливорно е различен, няма римски поздрав като на „Ака Ларентия“.

На трибуната също имаше транспарант в памет на Марко Маца, известен на всички като „Бубу“, ултрас на Пескара, починал през далечната 2006 г.

През целия мач феновете подкрепяха тима си без минута мълчание, въпреки че равенството срещу последния в класирането предизвика гнева на привържениците срещу президента на клуба. Ливорно в момента е на шесто място и се опитва да атакува челото на таблицата, където може да получи поне достъп до плейофите.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.