Филм: „Антифа: ловци на скинове“ (2008)

Филмът е на френски език, като има вградени английски субтитри.

Историята на уличните банди от Париж, които се изправиха срещу фашистките и неонацистките скинхедс в края на 1980-те години. Запознайте се с Red Warriors, Ducky Boys, Ruddy Fox…!

По време на Париж в началото на 1980-те години скинхед движението пристига във Франция и е на път да влезе в заглавията на вестниците през следващото десетилетие със своите провокации, атаки и расистки престъпления.

Сформират се улични банди, които реагират на тази насилствена кампания, участвайки в градска война за контрол над улиците на Париж. Те са Red Warriors, Ducky Boys и Ruddy Fox. Парижките младежи ги наричат „ловци на скинове“.

Тяхната мотивация: да се борят срещу фашизма и расистките прояви с всички необходими средства, дори като обърнат срещу опонентите си насилието, което са понесли.

Чрез ексклузивни интервюта членовете на най-известните банди се връщат към своята история, своята отговорност и предоставят свидетелства за положението на младежите по улиците отпреди 20 години. (Сега 40)

Използвайки изключителни архивни кадри и фотографии, “Антифа” е завръщане към улиците на 1980-те години и обществото от онова време. Филмът разглежда повратната точка в едно поколение, чиито влечения вече предупреждаваха за напрежението в днешното общество. Resistance Films разкрива тази история чрез документалния филм, за да проследи движение, което никога не е документирано.

Сценарист и режисьор: Марк-Орел Векионе
Продуценти: Марк-Орел Векионе и Сара Брюкер
Разказва: Жан Мануел Масеня
Редактори: Марк-Орел Векионе и Вюлфран Пат
Графика: Poch и Honet
Корекция на цвета: Режи Ойер
Микс на звука: Фред Масио
Музика: Soper & Shone

Един филм на Resistance Films – © 2008

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.