Кратко интервю с Authentiks (ПСЖ, Франция)

Интервюто е от флаера Kallendresser Kompakt на ултрас групата на Кьолн Coloniacs, бр. 40, 13.02.2016 г. То е по случай 14-годишнината на групата.


Нашите приятели от Authentiks Paris навършиха 14 години на 30 януари. По този повод поканихме момчетата и момичетата да прекарат уикенд по повод рождения ден с нас в Кьолн. В автобуса за Волфсбург намерихме време да зададем няколко въпроса на дългогодишен член на Authentiks.

Authentiks са основани през януари 2002 г. Какво можеш да ни кажеш за първите дни? Защо избрахте Tribune G (сектор на трибуна „Париж“, вдясно на трибуна „Отьой“ – бел. пр.) за ваше местоположение?

Бих казал, че изборът на място беше повече или по-малко предрешен, защото Virage Auteuil (трибуна „Отьой“) вече беше пълна, когато започнахме. В началото бяхме десетина приятели от северната част на Париж, които винаги бяха на едни и същи места на стадиона. Един ден решихме да си кажем какво биха си помислили дългогодишните посетители на Tribune G за група в техния сектор. Това беше някъде в края на 2001 г. След това тези хора привлякоха други мотивирани хора, които също искаха да започнат нещо. След няколко седмици и много дискусии името Authentiks беше договорено, необходимата бумащина беше завършена и през януари 2002 г. започна страхотно време.

Как би характеризирал ATKS? Кое е особеното във вашия манталитет и стил? Имаше ли разлики с другите групи от Virage Auteuil и Tribune G (Supras Auteuil, Grinta, Lutece Falco и до 2006 г. Tigris Mystic)?

Бяхме нетипични! Винаги различни от другите групи, което беше ясно от самото начало! Например ние никога не се наричахме ултраси и никога не използвахме термина по отношение на групата, въпреки че всъщност бяхме. По-късно бяха добавени „фънк атмосфера“ (фънкът е американски музикален стил, който се заражда през 1960-те години от афроамериканците и смесва стилове като соул музика, соул джаз и др. – бел. пр.) и „логото с Исак“ (Исак Уошингтън е герой от американския сериал „Лодката на любовта“ в изпълнение на актьора Тед Ландж – бел. пр.). Станахме Funky Group (Authentiks също има секция с това име – бел. пр.)! Това беше така, защото голяма част от най-активните ни членове идваха от фънк и соул сцената. След като спряхме да ходим на стадиона, този стил беше откраднат от някои други френски групи. Но на кого му пука? Ние сме FUNKIEST GROUP EVER (завинаги най-забавната група – бел. пр.)!

Какво мислиш за разликите и приликите между вас парижани и нас кьолнчани?

Мисля, че Париж и Кьолн са много различни! И мисля, че точно това прави нашето приятелство толкова силно! Всички се наслаждаваме на културната промяна за един уикенд или дори повече. Изважда ни от нашите рутини. Голяма разлика между нас е организацията и планирането. Но ние винаги даваме всичко от себе си и мисля, че това е френското качество!

Ако си спомниш времето преди да спрете да ходите на мачове на ПСЖ, кои бяха най-големите акценти и най-важните преживявания?

Първо, бих искал да спомена, мисля от името на всички членове на ATKS, нашия пети рожден ден. Това със сигурност беше връхната точка в историята на групата! Не мога да си представя какъв щеше да е нашият 10-ти или 15-ти рожден ден, ако все още бяхме активни на стадиона. На мача срещу Бордо по случай 5-годишнината накарахме за първи път целия сектор да направи с нас „grec“ (обръщане с гръб и хващане на хората, които са в съседство, за раменете). Беше лудост! Освен това си спомням и гостуването в Марсилия (трябва да е било през 2008 г.), когато организирахме два „фънк автобуса“ и направихме пиротехническа акция с 40 стробоскопа. Мога да разкажа много други спомени за групата. Това време беше най-великото преживяване, което съм имал! Бих искал да благодаря на Кьолн и CNS за страхотния уикенд за рождения ден! Нямам търпение да се видим отново скоро в Париж или Кьолн!

Authentiks Paris 2002
FUNK YOU!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.