Сблъсък с фенове на Санкт Паули в Хееренвеен

санкт паули в холандия2На стадион „Абе Ленстра“ в Хееренвеен вчера се проведе приятелска срещу между Хееренвеен и Санкт Паули. В навечерието на мача феновете на двата отбора си спретнаха бой в центъра на града, както се вижда на видеото.

За приятелската среща в Холандия Ultrà Sankt Pauli призова за пътуване с автобус, за да подуши „международния въздух“. Също така фенове на Санкт Паули от Холандия присъстваха на приятелския мач. Така стана, че квотата за гости от 500 билета беше бързо разпродадена. Шестте автобуса на феновете на Санкт Паули пътуваха първо да плажа Лемер, който се намира на около 20 км. извън Хееренвеен.

санкт паули в холандия1След това отидоха да центъра на Хееренвеен. Обичайно в Холандия е в деня на мач гостуващите фенове да бъдат забранени в центъра на града. Според кмета на Хееренвеен вчера това не е било така, тъй като на феновете на Санкт Паули не е изрично забранено да ходят по центъра на града. Така поддръжниците на Санкт Паули и Хееренвеен са се срещнали на „Ньовстраат“ и „Ньовбурен“.

Пред „Кафе Де Скофел“, място за срещи на феновете на Хееренвеен на „Ньовстраат“, летяха столове на заведение по време на сблъсъка. Полицаите са пристъпили към успокояване на ситуацията. Един фен е ранен от ухапване на полицейско куче.

санкт паули в холандия

стандарт лиежВ деня на мача Ultrà Sankt Pauli беше подкрепен от делегация на Ultras Inferno от Стандарт Лиеж, с които има приятелство от години. Присъстваха и приятелски ултраси от Schickeria München на Байерн и Filmstadt Inferno на Бабелсберг. В сектора за гости имаше хореография „St. PauLiege“, за да се отбележи приятелството, вееха се знамена и се запалиха димки. Последвалата приятелска среща, която включваше организирана подкрепа от Ultrà Sankt Pauli, завърши при резултат 1:1. След мача беше тихо и феновете на Санкт Паули отпътуваха обратно за Хамбург със своите автобуси с немски и полски региострационни номера.

санкт паули в холандия3

санкт паули стандарт лиеж

Публикувано на Без категория и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.