Впечатления от демонстрацията „Везерщадион е недосегаем!“

вердер1Под мотото „Везерщадион е недосегаем“ ултра групите Wanderers, UltrA-Team, L’Intesa Verde и HB-Crew призоваха за демонстрация по време на вчерашната Петдесетница за запазване името на „Везерщадион“ и срещу високите наеми и недостига на жилища.

Вчера над 500 фенове на Вердер се събраха до кметството на Бремен, откъдето тръгнаха на протестно шествие зад транспаранта „Завинаги Везерщадион“ през квартала до „Везерщадион“. Феновете на Вердер бяха създали многобройни речеви балончета като например „Война на дворците – мир на стадионите“, „Завинаги Везерщадион“, „За жилища на достъпни цени“, „Долу ръцете от Везерщадион“, „Майната му на Вонинвест“, „10 години по-късно=долу ръцете от името на отбора“, „Везерщадион не се продава“ и „Заплати нагоре – Наеми надолу“.

вердер

Протестното шествие на феновете на Вердер

След като стана известно, че „Везерщадион“ в бъдеще трябва да получи името на спонсора, ултра групите на Вердер Бремен вече се изказаха със съвместно изявление, в което се позиционират срещу новото име. „Затова призоваваме всички хора, които са емоционално свързани с името „Везерщадион“, както и всички онези, които са против недостига на жилища, увеличаващите се наеми и отговорните лица за тях да излязат на Петдесетница на улицата с нас! За достъпни наеми за всички и за запазване на името на стадиона в сегашния му вид! Въпреки че сделката вече трябва да бъде подписана, смятаме демонстрацията за важен знак. Завинаги Везерщадион!“, се казва в призива за вчерашната демонстрация.

Публикувано на Без категория и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.