Iraultza 1921 спира дейността си за „неопределено време“

депортиво алавесТази неделя Iraultza 1921 обяви 45 минути преди мача Депортиво Алавес-Леганес, че спира дейността си за „неопределено време поради натиск, санкции и забрани“, на които групата е подложена от Комисията за борба с насилието и Ерцайнца (баската полиция).

Ситуацията не е нова, а е станала „непоносима“, откакто феновете на клуба направиха тифо през изминалия декември срещу властта на телевизията в Лигата. Групата е включена в списъка с групи, които, според Комисията за борба с насилието, извършват незаконни действия.

Iraultza 1921 осъжда „тормоза“ на много от членовете й от страна на Ерцайнца, включително заплахи за затвор, поради което групата е обвързана с „неопределено преустановяване на дейността, докато не бъде въведен минимум за нормалното й развитие“. Изпратено е съобщение до феновете и клуба.

Това е „много тежко решение и трудно за вземане“, каза групата, заобиколена от множество фенове извън стадиона по време на прочитане на изявлението и подкрепена на „Мендисороса“ без нито едно знаме на Iraultza 1921 по трибуните. В последните сезони баските са лидери в страната по отношение на подкрепата и креативността.

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.