Интервю с член на Antwerp Casual Crew (Роял Антверпен, Белгия)

X-Side, които по-късно ще станат Antwerp Casual Crew, са създадени през 1975 г. в белгийския град Антверпен, когато се играе европейският мач между Антверпен и Астън Вила с известните английски хулигани.

По този повод взехме интервю от ACC (Antwerp Casual Crew), една от най-добрите хулигански групи в Белгия, за годините, съпътстващи футболен клуб Роял Антверпен. Благодарим на El Chavo Del Ocho за отделеното време.

Antwerp Casual CrewКак се запали по хулиганството и кежуал културата? Как бяха първите ти дни в ACC?

Срещнах няколко момчета от една банда, която движеше около Веемаркт, в Шиперсквартийр, кварталът на проститутките, в центъра на Антверпен. Те имаха братя и по-стари братовчеди, които принадлежаха към X-Side и ACC. С течение на времето, след като станаха по-големи, те също се присъединиха към хулиганството чрез подгрупата AF. През 2008 г. се срещнахме отново и те ме вкараха вътре. Това съвпадна точно с времето, когато имаше промяна в живота ми, тъй като се отделих от организацията LK, латиноамериканска банда, за добро. Това са хлапета, които все още поздравявам.

Първоначално започнах с AF, първият ми бой на терена, първият ми бой в гората, първата ми глоба, първото ми експулсиране от стадионите… Това беше до 2012 г., когато реших да създам моя собствена група, AL. Групата е съставена от 50% белгийци и 50% чужденци, които изпитват любов към отбора. Група с латиноси, както можете да видите в други отбори като ФК Цюрих и АИК Стокхолм. Прекарвайки повече време с хлапетата и срещайки повече хора, реших да събера всички групи заедно. Момчетата от Center, AF, AL, независимите, някои момчета, идващи от Де Кемпен (район извън Антверпен, напълно селски, но със силни и добри хора, които винаги са били на първа линия) и старите ACC. След срещата решихме да съберем всички групи под едно име: Antwerp Casual Crew. Всеки си имаше своя малка група, но всички заедно винаги сме действали като Antwerp Casual Crew.

Antwerp Casual Crew1Кои марки дрехи са най-често срещани по трибуните на „Босюилстадион?

Практически същите като в останалата част на Белгия, Холандия и Франция. Stone Island, CP Company, Adidas… Също така и ANTWERP, която е марка, донесена на пазара от Vier. VIER X ACC.

Кои белгийски марки дрехи би подчертал? Кои са ти любимите марки?

Белгийски, VIER. Не съм наясно много с чуждите марки, но използвам Stone Island, Lee… Също така Obey и ултра тениски.

През 2014 г. беше направено сътрудничество между ACC и Vier (магазин за дрехи в Антверпен), където бяха пуснати ограничен брой тениски от архива на групата. Колко уместно беше това сътрудничество?

За първото сътрудничество беше направено видео и мисля, че те продадоха всичко в рамките на няколко дни. Появи се в новините и вестниците, защото магазинът постигна успех благодарение на хулиганите, което не се хареса много на полицията и мениджърите. Беше успех. Има и други сътрудничества, но първото беше силно.

Как бяха празненствата миналия месец след като отборът влезе в първа дивизия на белгийския футбол след 13 години?

Щастливи, надявам се, че през следващия сезон останалите фирми ще си го получат. BCS, BFC (Брюж), Hell Side, GCF Genk и др. Проблемът е, че има твърде много хулигани на снимките, а малцина са истински… Един възрастен мъж ми каза преди, „Ако не обичаш да чакаш, не бъди хулиган“. И аз чаках много. Ще видим какво ще стане!

Преди няколко години ACC се завърнаха след няколко години неактивност. Как е групата днес? Какви братства и приятелства имате?

Ние сме силни, въпреки че полицията ни причини много вреди след неприятностите, които се случиха миналата година след загубата на шампионата от Ойпен. „Много жаби излязоха от шкафа“ и много глоби, много момчета бяха осъдени на месеци затвор… Това е част от играта. Group E вдига името на Антверпен много високо и с боевете в гората, на национално и международно ниво. Разбираме се много добре с Вилем II от Тилбург, Милуол и РФК Лиеж.

Колко членове има в настоящия момент в Antwerp Casual Crew? Каква е йерархията в групата?

Може да варира между 50 и 300 човека… Зависи от случая и отбора отсреща. Няма йерархия, има някои лидери, но не бих казал, че действаме като поляците или руснаците.

Коя е най-голямата конфронтация между хулигани, която си преживял?

Всъщност има няколко, не знам… Може би най-голямата е срещу Расинг Мехелен, където бихме момчетата от RCC и полицията заедно.

В Белгия, както и в другите страни, така наречените „свърталища“ са в горите или на отдалечени места. Как се подготвя и какво се случва в деня?

Те се появяват все повече и повече и всъщност се подготвят мирно. С „добро утро“ и „ще се видим следващия път“ след конфронтацията. Няма омраза или конфликт. Новото поколение, 5-ти и Е. вдигат високо името на Антверпен точно сега. Големи поздрави за всички тях.

Кажи какво мислиш за тези фирми:

Brussels Casuals Service: минала слава.

Hells Side: силни, както винаги, хора на честта.

White Army: без коментар.

AFCA: голяма и силна фирма. Единственият път, когато се бихме с тях, те излязоха от кафенето двойно повече от нас, носейки пръчки, колани, камъни и т.н. Така че не можеш да им се довериш.

Casuals Enschede: имат добро име в горските боеве.

SCF: не им симпатизирам, нито на F3R, нито на Yoeri Kievits с техния лидер с неговата голяма фантазия.

Източник: izquierdacasual.com

Публикувано на Без категория и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.