Феновете на Санкт Паули хвърлят конфети и наблюдават полицията

Санкт Паули изигра вчера на почти разпродадения стадион „Милернтор“ пред 29 140 първия си домакински мач за сезона. Феновете на кварталния клуб започнаха мача с конфети, които се простираха над всички трибуни.

Хартийките бяха опаковани в малки торбички на „Милернтор“. На торбичките за хореографията на целия стадион пишеше: „Хвърлете конфетите при започването на китарите“. Когато на стадиона беше пусната Hells Bells и след камбаните последваха китарите, в същия момент феновете на Санкт Паули хвърлиха конфетите нагоре, което предизвиква специална атмосфера.

Хореографията с конфети:

На терена футболистите от Санкт Паули спечелиха оспорваната среща с 2-0 с голове на Нойдекер в 52 мин. и Бухтман в 83. мин. Така Санкт Паули определено ще бъде след края на втория кръг преди изпадналия Хамбургер, който играе утре в Зандхаузен. На Южната трибуна това беше отпразнувано вчера от ултрасите на Санкт Паули със знамето „Хамбург е кафяво-бял“, което вече беше показано в Магдебург. В допълнение се пееше „Ние сме номер 1 в града“. От Дармщат пътуваха около 2000 фенове на „лилиите“, които нямаше на какво да се радват.

Кафяво-бяла помощ от фенската сцена на Санкт Паули призова преди началото на сезона всички фенове да документират полицейските нарушения на полицията и евентуално да бъдат обсъдени с фенската помощ на клуба, за да бъдат направени публично достояние. Например, от години се практикува от приятелите на Санкт Паули от Бабелсберг 03 идеята под името „Футболни фенове наблюдават полицията“.

„Независимо дали в петък, събота или неделя, за нас феновете футболният ден не е като останалите. Но едно нещо преживяваме постоянно: квартал пълен с ченгета, техния пренебрежителен поглед и ограничаване свободата на нашето движение. Опитът с полицията е разнообразен и различен, но никога не е положителен. Ние от Кафяво-бяла помощ открихме, че полицейските нарушения в миналото не винаги са документирани и със сигурност не са публикувани. С Твоя помощ искаме да променим това! Бъди активен и документирай анонимно, ако видиш полицейски нарушения. За тази цел сме поставили на известни места кутии с листовки. Там можеш да напишеш своите наблюдения върху предварително подготвена листовка и да я пуснеш вътре. Дори не отнема повече от 60 секунди. Като фенове на Санкт Паули ние следваме вече национално практикуван и успешен модел на останалите привърженици. Нека да действаме солидарно – да се уважаваме един друг – да документираме несправедливостите“, се казва в призива на Кафяво-бяла помощ.

Феновете на Дармщат 98 пеят своя химн:

Източник: Faszination Fankurve

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.