Голяма хореография и пирошоу на северния мач за началото на втора лига

хамбургерЗа началото на Втора Бундеслига днес Хамбургер ШФ посрещна Холщайн Кил на разпродадения „Фолкспаркщадион“. Срещата беше придружена от голяма хореография на Северна трибуна Хамбург, в центъра на която беше опънато голямо знаме. Междувременно в гостуващия сектор беше запалена пиротехника.

хамбургер1

Хореографията на Северната трибуна

На знамето на хореографията беше изобразена филмова лента, на която могатжеха да се видят снимки от негативните събития в скорошната клубна история на Хамбургер ШФ. Първата снимка показва поражението на Хамбургер ШФ на полуфинала в Лига Европа през 2009 г. срещу северния съперник от Вердер Бремен. Хамбургер ШФ загуби този полуфинал поради хартиена топка, която дойде от хореографията на феновете на Хамбургер Шф. Тази хартиена топка отби топката в ъгъла и поради това падна решителното попадение. На втората снимка на днешната хореография можеше да се види инвеститорът на ХШФ Клаус-Михаел Кюне, който подготви отделянето на професионалния отбор в капиталово дружество, с което членовете на ХШФ през май 2014 г. се съгласиха, че пътят на отбора е планиран. Въпреки милионите на Кюне Хамбургер ШФ бе последван от отрицателни години в спортен план, които доведоха до домакинския мач на отбора на 12 май 2018 г. срещу Борусия Мюнхенгладбах, който узакони изпадането на „динозаврите“ на Бундеслигата във Втора Бундеслига за първи път в историята на клуба. На хореографията беше изобразена снимка с облаците дим от този мач.

хамбургер2

Знамената на ултрасите са опънати отново

В долния десен ъгъл на знамето се виждаше модифициран мотив от култовия филм „La Haine“ („Омраза“). Модифициран, защото главните герои във филма се виждаха с артикули на ХШФ. „Това е историята на един отбор, който пада… Но важното не е падането, а приземяването – Напред ХШФ!“, гласеше съдържанието на двата транспаранта, които бяха опънати по време на хореографията на Северната трибуна. В „Омраза“ този цитат принадлежи на човек, който пада от 50-я етаж на един небостъргач и докато пада мисли, че досега не е било толкова лошо. В оригинал цитатът започва с думите „Това е историята на един човек, който пада от 50-я етаж на един небостъргач“ и завършва „Но важното не е падането, а приземяването“. Под знамето в лявата част на Северната трибуна имаше малко море от знамена, които завършваха успешното действие на ултрасите на Хамбургер ШФ.

Дали Хамбургер ШФ е ударил дъното в спортен план, остава да се види. Днешното домакинство отборът го загуби категорично с 3-0. И трите попадения паднаха през второто полувреме. На Северната трибуна се виждаха знамената на ултрасите от Poptown, Castaways и Clique du Nord. В края на миналия сезон те не се виждаха, защото 106 ултраси на ХШФ имаха забрани и бяха приети специални мерки за сигурност, увеличаващи огражденията в предната част на Северната трибуна. Заради това ултрасите на Хамбургер ШФ седяха само зад знамето „Nordtribüne“. В началото на сезон 2018/2019 67 от 106-те със забрани получиха пробация, а огражданията пред домакинската трибуна бяха демонтирани. По този начин в Хамбург най-малкото, което е, че започва ново начало за привържениците.

холщайн кил1

Пироакцията на феновете на Холщайн Кил на „Фолкспаркщадион“

В гостуващия сектор имаше приблизително 6000 фенове зад знамето „Holstein Kiel“. Феновете на Холщайн се събраха следобеда на централната жп гара в Кил, за да пътуват с регионалния влак до Хамбург.

холщайн кил

Феновете на Холщайн Кил днес в Хамбург

Части от активната фенска сцена бяха днес в Хамбург, които бяха заподозрени от фенове на ХШФ, облечени в черни ризи. Преди началото на мача гостуващите привърженици запалиха пиротехника, докато на терена се провеждаше шоуто на Германската футболна лига за началото на Втора Бундеслига.

Източник: Faszination Fankurve

Публикувано на Без категория и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.