Видеа по повод хореографията за 10-годишнината на Южната трибуна на Санкт Паули

санкт паули

Санкт Паули през сезон 2005/2006

През изминалата събота Санкт Паули посрещна на домакинския си стадион „Милернтор“ Гройтер Фюрт. На Южната трибуна, както бе обявено от Ultrà Sankt Pauli, се направи хореография за десетата годишнина на Южната трибуна на Санкт Паули.

„Südkurve Sankt Pauli – Kurve der Ultras“, гласеше мотото на шоуто на трибуната. В долната част на Южната трибуна бяха използвани многобройни саморъчно направени помпони. Помпоните, които се използват от мажоретките, се използват и от Ultrà Sankt Pauli по времето, когато се позиционират все още на „Гегенгераде“. Използването на това стилистично средство не се среща често в хореографиите по другите стадиони. Междувременно Ultrà Sankt Pauli и ФК Санкт Паули публикуваха видеа на хореографията „Südkurve Sankt Pauli – Kurve der Ultras“.

През сезон 2007/2008 ултрасите на Санкт Паули се преместиха на Южната трибуна с мотото „Отиване на юг“. На стадион „Милернтор“ се създаде нова фенска трибуна, която е проектирана и оформена от ултрасите, докато така нареченият Millerntor-Roar е продължен на „Гегенгераде“, където преди се базират Ultrà Sankt Pauli. Това е така вече десет години. Юбилеят на „Ултрас трибуната“ („Kurve der Ultras“) бе отпразнуван в събота не само с хореография, но и с парти вечерта.

„Сивите стъпала и стени бяха потопени в най-красивите цветове на трибуната, която е проектирана според собствените ни идеи. Освен хореографиите, Южната трибуна винаги е допринасяла за политическия дискурс и е действала срещу прекомерните наказания. В 10-годишната история на Южната трибуна успяхме да спечелим победи както на терена, така и на трибуната, и въпреки че губихме мачове, ние вървяхме заедно. Разбира се, не всяка акция беше освободена от критика и с такъв разнороден състав е почти невъзможно да удовлетворим вкуса на всички, но това е, което правим от 10 години. Ние създадохме една фенска трибуна на „Милернтор“, която представлява достойно ФК Санкт Паули и неговите ценности и затова всички ние можем да се гордеем“, казват Ultrà Sankt Pauli, обръщайки поглед към 10-годишнината на Южната трибуна. В събота Санкт Паули спечели изключително важния си домакински мач срещу прекия си конкурент от Фюрт с 3:0 пред 29 005 зрители в борбата за оцеляване, което за феновете на Санкт Паули е още една причина за празнуване.

Източник: Faszination Fankurve

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.