Претърсвания на жилищата на бременски ултраси и хулигани

След домакинския мач от Бундеслигата на Вердер Бремен срещу Майнц 05 в средата на декември 2017 г. се случват сблъсъци между хулиганите и ултрасите на Вердер Бремен в Щайнторфийртел. Заради тези инциденти днес се стигна до претърсванията на 39 жилища.

Общо 39 обекта са претърсени днес в Бремен, Долна Саксония и Северен-Рейн Вестфалия. Според информация на полицията както хулигани, така и ултраси са засегнати от претърсванията. Полицията в Бремен оправдава претърсванията на жилищата, които са извършени в съгласие с прокуратурата, с насилствените действия на ултрасите и хулиганите на Вердер Бремен при споменатия инцидент в Щайнторфийртел. Ултрасите на Вердер, които са засегнати от претърсванията, не са обвинени в насилствени действия. Те са само част от акцията на органите на реда. Първоначално заповедите за претърсвания са два пъти отхвърляни от съда на първа инстанция, преди да бъдат одобрени от окръжния съд.

вердер бремен

Ултрасите на Вердер на домакинския мач срещу Майнц 05

След края на мача ултрас група, която е ескортирана от полицията през квартала, атакува кръчма, в която се намират хулиганите на Вердер Бремен. Те вече са станали забележими на Западната трибуна на Везерщадион, поради което от Източната трибуна се чува скандирането „Нацистките свине вън“. Въпреки тези събития на стадиона и предисторията в Бремен, след края на мача ултрасите на Вердер са придружени само от няколко полицаи. Хулиганите след това остават в кръчмата. Очевидно те се изпречват на пътя на ултрасите на Вердер. Сблъсъците между ултрасите и хулиганите имат дълга предистория. Няколко пъти вече има взаимни нападения. Конфликтите между десните хулигани и левите ултраси често имат политически произход.

Източник: Faszination Fankurve

Публикувано на Без категория и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.