11 членове на Indar Gorri ще бъдат съдени за принадлежност към престъпна група

осасунаСледващият 7 май е датата, определена за началото на съдебния процес срещу 11 членове на Indar Gorri, фенска група на Осасуна, за които прокуратурата поиска две години лишаване от свобода поради това, че принадлежат към престъпна група.

Процесът, оповестен днес от Върховния съд в Навара, ще се проведе в съдебна зала 102 на 7,8,9,10 и 11 май пред Наказателен съд номер 4 в Памплона.

На 15 януари първият състав на съда в Навара отхвърли жалбата, подадена от 10 от разследваните, тъй като един от тях не обжалва решението на съдията за обвинение за принадлежност към престъпна група.

Съгласно резолюцията от април 2017 г. на ръководителя на съдебна палата номер 2 в Памплона, имаше индикации да бъдат повдигнати обвинения срещу 21 обвиняеми за гореспоменатото престъпление, тъй като с извинението, че подкрепят Осасуна са пътували в различни градове, за да „извършват престъпления, независимо от тяхната сериозност“, и да участват в сблъсъци, „търсейки физическа и насилствена конфронтация с противоположни екстремистки групи“.

През юни прокуратурата подаде обвинителен акт срещу 11 от 21-та обвиняеми, така че производството беше закрито за останалите 10, защото обвиненията нямат тежест върху тях.

В своите временни заключения и наред с другите предполагаеми престъпления, прокурорът, отговарящ по случая, поиска за всеки обвиняем по две години затвор.

Advertisements
Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.