Претърсвания заради откраднато знаме на Supside

В четвъртък сутринта в Хамбург бяха претърсени жилищата на няколко ултраси на Санкт Паули. 40 полицаи и трима прокурори търсеха доказателства за нападението на ултрасите на Санкт Паули срещу автобус на Supside Kiel, при което беше откраднато знамето на групата.

В средата на септември около 30 фенове на Санкт Паули атакуваха до стадиона на Холщайн автобус с ултраси от Кил, които са се връщали от гостуване в Ауе. Тогава беше откраднато знамето на Supside Kiel и други материали на групата като групата се разпадна.

холщайн кил

При претърсванията на жилищата знамето на Supside Kiel не е открито

Вчерашните претърсвания в Хамбург се проведоха под егидата на прокуратурата в Кил. „Като част от разследването бързо бяха заподозряни привърженици на Санкт Паули, които могат да бъдат замесени в грабежа. Прокуратурата в Кил нареди да се направят претърсвания на домовете на няколко заподозрени от Хамбург на възраст между 22 и 27 години, които се извършиха в четвъртък сутринта“, каза по повод претърсванията полицията в Кил. По време на обиските са намерени носители на данни, дрехи, малки количества наркотици и пиротехника. Според информация на Kieler Nachrichten знамето на Supside Kiel не е открито.

Малко след като знамето на Supside Kiel попадна в ръцете на феновете на Санкт Паули, се стигна до мача между двата тима от втора лига. Ултрасите на Холщайн Кил преди мача се запътиха към гостуващия сектор и взеха знамена на гостите, но на връщане бяха спрени от футболистите на Санкт Паули. По това време ултрасите на Санкт Паули не бяха в сектора си. Няколко седмици по-късно на гостуването си в Дармщат феновете на Дармщат 98 откраднаха знамето на Sektion Spielsucht, друга ултра група на Холщайн Кил. След това групата се разпадна.

Източник: Faszination Fankurve

Реклами
Публикувано на Без категория и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.