Нападение на десни хулигани срещу антирасистки фенове на Дуисбург

Миналата неделя на гостуването на Дуисбург в сектора за гости на „Бьоленфалторс“ отново се стигна до нападение от страна на дуисбургските десни хулигани срещу антирасистките фенове на Дуисбург. Те са се опитали да откраднат знамето „Зебри срещу десните“.

Фенската инициатива „Зебрите се надигат“, която се противопоставя на расизма и дискриминацията, вчера направи публикация и коментира инцидентите: „На мача на нашите Зебри в Дармщат отново се стигна до грозно нападение от страна на десните хулигани срещу феновете на Дуисбург. Тъй като ние, както и нашето знаме, бяхме въвлечени пряко, бихме искали да очертаем накратко ситуацията. Също така и да се противопоставим на фалшивите спекулации. Както обикновено в последните няколко мача, поставихме знаме с надпис „Зебри срещу десните“ заедно с юмрук, който разбива свастика, на оградата на гостуващия сектор. През второто полувреме едно лице от група от около 20 човека се опита да вземе знамето ни от оградата. Когато членовете на нашата инициатива се опитаха да го спрат, цялата група се втурна към мястото на случката и започна безразборно да рита нашите хора, както и притеклите се на помощ други фенове на Дуисбург. Ние се защитавахме, доколкото можем. Едва намесата на полицията (доста късно) успя да реши проблема. Единствено поради адекватните действия на един от нашите членове знамето остана наше притежание, тъй като по време на безредиците той прибра знамето от оградата. Когато ситуацията се успокои, ние окачихме знамето няколко метра по-нататък. Такива неща не може да се повтарят повече! Призоваваме всички отговорни институции най-накрая да обърнат внимание на факта, че нацистките хулигани на Дуисбург вярват, че могат да наложат своето мнение с насилие над останалите. Бихме искали искрено да благодарим на всички, които ни подкрепиха в тази ситуация и да пожелаем на всички ранени бързо възстановяване“, се казва по този повод от „Зебрите се надигат!“.

дуисбург

Феновете на Дуисбург в неделя в Дармщат.

В миналото в Дуисбург вече е имало нападения срещу антирасистки фенове и ултраси. Така на 11 януари 2015 г. парти на Kohorte Ultras беше атакувано от десни хулигани на Дуисбург. На мача на Дуисбург за Купата на Германия в Есен през май 2017 г. се случи подобен инцидент като този през изминалата неделя в Дармщат.

Източник: Faszination Fankurve

Реклами
Публикувано на Без категория и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.