Възпоменание, откраднати фенски артикули и ранно пристигане

хеми лайпцигНа Алфред Кунце Шпортпарк днес следобед имаше експлозивна среща от Регионаллига Североизток между отборите на Хеми Лайпциг и Енерги Котбус. Над 60 ултраси и хулигани на Енерги бяха пристигнали още сутринта, за да търсят сблъсък с домакинските фенове.

Все пак до сблъсъци между двата фенски лагера не се стигна. Ултрасите на Енерги Котбус призоваха предварително феновете на Енерги да пътуват за Лайпциг дори и без закупени билети. Енерги Котбус получи 500 билета за мача, които бяха персонализирани за членовете на клуба.

хеми лайпциг1

Възпоменателна акция на феновете на Хеми Лайпциг

На Алфред Кунце Шпортпарк феновете на Хеми започнаха мача с транспарант „Ще се борим до славния край“ и показаха парад с шалове. Също така за международния ден на възпоменание на жертвите на Холокоста феновете на Хеми демонстрираха акция, която почете лайпцигската група за съпротива „Шуман-Енгерт-Кресе“: „На 11/12 януари 1945 г. бяха екзекутирани: Георг Шварц и групата Шуман-Енгерт-Кресе. В памет на всички убити антифашисти“, се четеше на транспарантите, вдигнати от феновете на Хеми. „27.01. – борба срещу антисемитизма! По трибуните и в обществото!“, гласеше друг транспарант по темата.

хеми лайпциг

Шалове на Енерги Котбус, Щутгарт и Кемницер в ръцете на феновете на Хеми

На другите транспаранти феновете на Енерги бяха обвинени в използването на ножове („Смесени ножови изкуства“), тъй като наскоро в град Котбус се стигна до сблъсъци между десни и бежанци („Котбус, ти смърдящо лайно“), като също се критикуваше и спортният съд на Североизточния футболен съюз, защото в съдебно решение срещу Хеми Лайпциг се говори за „рощокски зрители“ вместо за феновете на Хеми. С транспаранта „Strg + C, Strg + V: So arbeitet der NOFV“ ултрасите на Хеми обвиниха Съюза, че просто копират части в присъдата. „Ако копирате, поне го правете правилно! Излижете ни задника!“, гласеше друго послание от феновете на Хеми. Освен това ултрасите на Хеми показаха откраднати фенски артикули на Енерги Котбус, Кемницер и Щутгарт, защото феновете на Енерги поддържат приятелски контакти с Щутгарт и Кемницер.

хеми лайпциг1

В рамките на днешния мач полицията се наложи да провери няколко фенове на Хеми. Колективът за правна помощ на Хеми Лайпциг обяви: „Преди и след днешния мач с Енерги ченгетата провериха и преследваха сравнително безразборно няколко души. Основа на това бяха разследвания на прокуратурата респективно проверяване на самоличността заради дербито. По този начин трябваше да се стигне до наказания в сектора на Хеми. По време на акциите полицията говореше пълни глупости на жертвите си: включително бяха заплашени със забрани да посещават мачове. Не забравяйте да се свържете с Колектива за правна помощ, ако попаднете в такава проверяваща акция, сте получили поща заради дерби или ви бъдат говорени глупости от цивилни полицаи! След това ще обсъдим с нашите адвокати как да реагираме най-добре във вашия случай.“ Днес в Лайпциг Енерги Котбус победи с 2:0 пред мрачния гостуващ сектор и по този начин закрепи водачеството си в класирането.

енерги котбус

Феновете на Енерги Котбус в гостуващия сектор

Източник: Faszination Fankurve

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.