Видео: протест, хореографии и настроение на мач от Изтока

карл цайс йена17260 зрители, включително 948 гостуващи фенове, посетиха вчера напрегнатият мач от трета лига между отборите на Карл Цайс Йена и Халешер ФК. И двата фенски лагера участваха в националния футболен ден за действие. След това последваха хореографии на Южната трибуна, както и в сектора за гости.

карл цайс йена

Хореографии на двата фенски лагера

„Действия вместо думи – разрешаване на всякакви фенски материали в национален мащаб – Сега!“, можеше да се прочете както на Южната трибуна от феновете на Карл Цайс Йена, така и в гостуващия сектор от феновете на Халешер ФК. През първите дванайсет минути нямаше опънати знамена нито на домакинската трибуна, нито при гостите. След края на протеста Южна трибуна Йена показа хореография със знамена, които стояха зад надписа „Ernst Abbe Sportfeld“. В гостуващия сектор се четеше посланието „Борба срещу Хеми“, като бяха хвърлени червени и бели ролки хартия.

халешер фк

Халешер ФК с подкрепа от Ерфурт в Йена

В Южна трибуна Йена имаше също и акция с конфети, транспарант за запазване в Йена на лагер (Wagenplatz – нем.), както и транспарант за солидарност в посока Мюнстер, където ултрасите са преустановили своята дейност. В допълнение на Южната трибуна бяха представени две откраднати тениски на Халешер ФК.

Мачът от Изтока донесе изключителен заряд заради приятелството на феновете от Хале с феновете на Рот Вайс Ерфурт. От Ерфурт бяха пристигнали 100 фена. 7260 зрители на Ернст Абе Шпортфелд видяха вчера как домакините победиха с 2:1. В сектора за гости според информация на полицията са били иззети пиротехнически материали и откраднати фенски артикули. Според нея мачът е протекъл без особени нарушения.

Geklaute Fanartikel in der Südkurve. Bild: Horda-Azzuro.de

Откраднати фенски артикули в Южната трибуна

Източник: Faszination Fankruve

Публикувано на Без категория и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.