Как ултрасите на Кьолн откраднаха знамето на Scenario Fanatico

кьолн2На полувремето между днешното рейнско дерби между Кьолн и Борусия Мьонхенгладбах трима ултраси на Кьолн откраднаха знамето на Scenario Fanatico, ултра група от Мьонхенгладбах. Облечени като стюарди, кьолнчани взеха бързо знамето от оградата на сектора за гости и побягнаха към Южната трибуна.

кьолн1

Крадецът със знамето на Scenario Fanatico

На спринт крадците, които бяха облечени с оранжеви жилетки, за да се прикрият като част от охраната, се втурнаха в посока Южната трибуна, където ултрасите на Кьолн вече ликуваха и посрещаха крадците. Когато ултрасите на Мюнхенгладбах забелязаха кражбата, те скочиха частично към терена, за да преследват крадците, които вече бяха недостъпни.

Бързо се втурнаха полицаи с каски към входа на гостуващия сектор и гостуващите фенове, които преди това бяха на терена, бързо бяха вкарани в сектора за гости. На Южната трибуна кражбата на знамето беше отпразнувана шумно. Откраднатото знаме беше обърнато надолу от феновете на Кьолн. Ултрасите на Борусия Мюнхенгладбах събраха останалите си знамена от оградата след като загубиха знамето си и преустановиха подкрепата си към своя отбор. Също така зад гостуващия сектор мюнхенгладбахските фенове се опитаха да избягат от зоната за гости, за да се насочат към феновете на Кьолн. Подобно преследване, което се увенча с успех, бе показано от ултрасите на Хамбургер предния ден, които си върнаха знаме, което беше преди това откраднато от феновете на Аугсбург.

Scenario Fanatico е мюнхенгладбахска група, която е създадена през 1998 г., но през 2001 г. е забранена от собствения си клуб. В началото на 2017 г. групата е възродена от по-старите ултраси на Борусия.

мюнхенгладбах1

Знамето на Scenario Fanatico днес в гостуващия сектор

Южната трибуна подиграваше гостуващите фенове с „Къде е Scenario“ и други скандирания, които бяха свързани с взетото знаме. За ултра групите е доста срамно да им откраднат знамената. Така например през 2008 г. Ultras Mönchengladbach загубиха знаме след като ултраси на Кьолн направиха пробив в помещението, където се съхранява.

Денят за феновете на Борусия Мюнхенгладбах беше завършен, когато нападателят на Кьолн Симон Тероде отбеляза решаващият гол за 2-1 в допълнителното време. Докато феновете на Кьолн празнуваха шумно победата в дербито, гостуващият сектор бързо се изпразни.

кьолн

Откраднатото знаме в ръцете на ултрасите на Кьолн

Като цяло атмосферата на днешното рейнско дерби от двете страни в сравнение с предишните дербита не беше особено силна, дори през първото полувреме, когато мюнхенгладбахските ултраси все още подкрепяха тима си. През второто полувреме подкрепата в гостуващия сектор се ограничи, особено в зоните, където липсваха ултраси. В разпродадения „Мюнгерсдорфер Щадион“ имаше малко повече от 5000 фенове на Борусия.

мюнхенгладбах

Полицаите бързо заеха позиция, за да вкарат феновете от Мюнхенгладбах отново в гостуващия сектор

Преди мача група мюнхенгладбахски хулигани и ултраси беше отговорна за провокация. Групата се събра сутринта на Аахенер Щрасе на ъгъла с Алтер Милитерринг, като това е традиционна зона, в която се срещат хулиганите на Кьолн. Оттам гостите бяха по-късно придружени от полицията до гостуващия сектор. Трицифреният брой фенове от Мюнхенгладбах са пристигнали с автобуси в Кьолн незабелязано. Бившият играч на Кьолн Лукас Подолски изрази след срещата с кратко съобщение в Twitter своята радост от победата в дербито и кражбата на знамето.

Източник: faszination-fankurve.de

Публикувано на Без категория и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.