Френските ултраси се борят заедно срещу криминализацията

 

33 ултра групи на различни френски отбори публикуваха вчера общо прессъобщение, в което критикуват криминализиането на футболните фенове във Франция. Френските ултра групи обявиха за идния уикенд ден за действие.

Протестът на френските ултраси е насочен срещу забраните за пътувания навън и ограничаванията за ходене по гостувания. Също така негодувание в ултра групите причиниха и наказанията заради запалването на пиротехника във Франция.

Според информация на ултрасите образец на протестите във Франция са действията в Германия, които бяха насочени срещу Германския футболен съюз и Германската футболна лига. Това беше началото на диалог между асоциациите и ултрасите. Във Франция ултрасите също се надяват, че чрез диалог в бъдеще повече няма да бъдат третирани като престъпници.

Съобщението е подписано от групи от Амиен, Оксер, Анже, Бове, Бордо, Врест, Каен, Кретей, Дижон, Гренобъл, Льо Авър, Ланс, Лориен, Метц, Монпелие, Нанси, Нант, Ним, Орлеан, Париж, Рен, Сент Етиен, Сошо, Страсбург, Тулуза, Тур и Валансиен. Brigade Loire на Нант също така обяви, че заради ограничаването на свободата на пътуване в събота ще бойкотира гостуването си в Рен.

Източник: Faszination Fankurve

Advertisements
Публикувано на Без категория и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.