Пиро и прекъсвания по време на дербито между Лок и Хеми

Днес в Лайпциг се проведе дербито между Лок и Хеми Лайпциг с 10-минутно закъснение. И двата фенски лагера започнаха мача с пиро действия, които бяха придружени с хореографии. Преди срещата феновете и на двата отбора организираха шествия. В началото на второто полувреме имаше прекъсване.

1200 фенове на Хеми Лайпциг, които се сдобиха с билети за дербито, се срещнаха на гарата Лайпциг-Коневиц и тръгнаха с фенско шествие към стадион Бруно Плахе. Там фенското шествие на привържениците на Хеми възпрепятства продължаването напред на автобуса на гостите заради лошото планиране от страна на полицията. Полицията считаше автобуса на отбора за фенски автобус, поради което играчите на Хеми нямаха право да продължат с него до стадиона. Затова дербито започна с 10-минутно закъснение. Вместо в 14:05 часа в днешния Ден за покаяние и молитви, празник в Саксония, дербито започна в 14:15 часа.

Феновете на Хеми се позиционираха в гостуващия сектор на стадиона зад знамето „Пазете честта на Хеми, така че никога да не изчезне“. Само едно малко знаме на приятелите от Ultras Frankfurt можеше да се види в близост. Обявената от ултрасите от Diablos Leutzsch изненада бяха дъждобрани в зелено и бяло, с които гостуващият сектор беше разделен на две. В началото ултрасите на Хеми запалиха многобройни факли. Също така беше изстреляна  и една ракета.

На свой ред феновете на Локомотив Лайпциг се срещнаха преди дербито при Паметника на битката на народите и оттам потеглиха към стадион Бруно Плахе. Малко преди началото на мача Fankurve 1966 остана празна. Първоначално до празните места можеше да се види Локомотив в горната част и емблемата на Лок в долната част на сектора. Внезапно в сектора нахлуха многобройни маскирани фенове на Лок в еднакво облекло и също запалиха много факли.

По време на срещата феновете на Лок направиха впечатление с освиркванията си срещу вратаря на Хеми Юлиен Латендресе-Лавеск, който преди началото на сезона пристигна в Хеми от Лок и за разлика от първия мач между двата отбора през сезона той игра в това дерби. През първото полувреме феновете на Лок се проявиха със скандирането „Турски, цигански и еврейски ултраси на Хеми“. Първото полувреме завърши без допуснати попадения. През второто полувреме бяха чути антисемитските скандирания „Хеми са евреи“ от феновете на Лок.

хеми лок

Тази част от стадиона е изтласкана от полицията

В 48-та минута летяха ракети между феновете на Хеми и Лок. Също така бяха хвърлени и бомбички. Полицията вече предварително се беше позиционирала на стадиона, като се подсили допълнително. Мачът беше прекъснат. Реферът изпрати отборите в съблекалните, а на стадиона бяха вкарани водни оръдия, които се намираха пред сектора на Лок в близост до сектора на гостите, в който се опитаха да нахлуят привържениците на Лок. Треньорът на Хеми Лайпциг Дитмар Демут показа неразбиране заради прекъсването на мача и не видя основание за продължителното прекъсване на срещата заради запалената пиротехника. Чрез съобщенията на полицията по уредбата стана ясно, че дербито на Лайпциг ще бъде прекъснато и при по-нататъшни инциденти. След около десет минути съдията отново поднови дербито. Няколко минути след подновяването на играта феновете на Лок отново запалиха факли, които бяха събирани от терена. В отговор на това полицаите изтласкаха феновете на Лок от срещуположната трибуна, която е най-близо до сектора за гости. След около три минути приключи и второто прекъсване на мача. Следва голям фото отчет на дербито.

Източник: Faszination Fankurve

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.