Историята на Green Brigade (Селтик)

селтикGreen Brigade са създадени през лятото на 2006 г., като резултат от отцепването от Jungle Bhoys, което се случва през предходната година. Основните цели на групата са да се внесе колорит, да се създаде атмосфера и да се осигури вокална подкрепа за отбора, един аспект на Селтик Парк, който бързо загуби значение, откакто целият стадион беше направен със седящи места.

Като политически ориентирана ултра група, използването на транспаранти, тифота и пиротехника, както у дома, така и по гостувания, е от основно значение за присъствието ни по мачовете. Възраждането в определени случаи на Селтик и традиционните ирландски песни са също в сърцето на групата. Въпреки проблемите в миналото с полицията, охраната и клуба с цел нашето ограничаване и сломяване, Green Brigade продължават като цяло да се радват на подкрепа от страна на привържениците на Селтик. Това позволява на групата да придобива с всяка изминала година все по-голяма популярност.

Нашият метод на подкрепа се противопоставя на клубните идеи да се превърнат мачовете в нещо повече от семеен ден. Безспорно това доведе до бързото понижаване на нивото на вокалната подкрепа и атмосферата в рамките на стадиона в сравнение с правостоящите зони на стадиона, които бяха премахнати по време на реконструкцията на Селтик Парк през 1990-те години.

В отговор на това, Green Brigade се застъпва за правостояща и вокална подкрепа през целия мач в нашия сектор 111. Развитието на Green Brigade е повлияно от европейските ултрас групи, които нямат аналог в британския футбол.

Като клуб със силна ирландска култура и история, групата изразява солидарност към ирландските републикански политици и активисти, които се опитват да обединят шестте окупирани графства с републиката. Потъпкването и криминализирането на ирландските републикански песни от правителството, което срещна неодобрението на много фенски групи на Селтик, включително и на Green Brigade, показа тесногръдството и замъглената преценка на отговорните за това.

Кухите аргументи и липсата на компетенция в скалъпването на законопроекта показват пълното незачитане и невежество, водейки до хвърлянето на черната сянка на сектантството върху нашето ирландско наследство и култура. Въпреки това, Green Brigade ще продължават да поддържат нашата ирландска идентичност в Шотландия, като същевременно ще подкрепят шотландското право на независимост и самоопределение отделно от Обединеното кралство.

Източник: rebelultras.com/latest-news/europe/green-brigade/

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.