„Франкфуртският път: хероин вместо таурин“

%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%85%d1%82-%d1%84%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d1%84%d1%83%d1%80%d1%82Около 5000 фенове на Айнтрахт Франкфурт придружиха днес своя отбор на гостуващия мач срещу РазенБалшпорт Лайпциг. Преди вечерния мач около 3500 фенове на Айнтрахт направиха шествие от пазара в центъра на Лайпциг до бившия Централщадион.

Шествието беше съпроводено от полицията. Шефът на полицията каза пред „Лайпцигер Фолксцайтунг“, че по време на шествието е палена пиротехника, но като цяло всичко е минало мирно.

На стадиона феновете на Айнтрахт Франкфурт, които предварително излязоха с изявление, че ще посетят мача в Лайпциг, бяха разположени в долната част на гостуващия сектор. Когато привържениците на РБ Лайпциг представиха преди мача хореография с мотото „В сърцето на града знамето се вее, защото това е нашият дом“, в гостуващия сектор феновете на Айнтрахт Франкфурт реагираха със скандирания „Bullenschweine“ (редбулски свине – прим. пр.). Освен това от гостуващия сектор се чуваше мощно „Тимо Вернер е…“, който е известен от дартс играта.

Освен Ultras Frankfurt, Ultras Never Surrender, Droogs, Fulda Crew, Binding Szene, Inferno Bad Schwalbach и останалите фенски знамена, в гостуващия сектор можеше да се види и известното знаме на ултрасите на БСГ Хеми Лайпциг, който печели шампионата на ГДР през 1964 г. По това време РБ Лайпциг е бил доста далеч от съществуването си. Ултрасите на Хеми Лайпциг и Айнтрахт Франкфурт от години поддържат близко приятелство.

По-късно в гостуващия сектор феновете на Айнтрахт опънаха транспарант с надпис „Франкфуртският път: хероин вместо таурин“, който е насочен срещу известната енергийна напитка (Ред Бул – бел. прев.) и намеква за наркотичната политика в град Франкфурт на Майн чрез Франкфуртския път. За тази цел бяха хвърлени празни спринцовки във вътрешната част на бившия Централщадион. От иронията на този транспарант може да се предположи, че са от първостепенно значение проблемите с наркотиците в рамките на франкфуртската сцена за „Der 13. Mann“.

айнтрахт франкфурт.jpgВратарят на Айнтрахт Храдецки беше изгонен още в третата минута за игра с ръка извън наказателното поле. Той беше заменен от Линднер, който парира брилянтно топката от прекия свободен удар, но при добавката трябваше да я извади от вратата. В по-нататъшния ход на мача РБ Лайпциг увеличи резултата до 3-0, което доведе до овации сред мнозинството от 42 558 зрители на разпродадения стадион.

Публикувано на Без категория и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.