PHK 04 – Против модерния футбол

стандарт лиежНашият отбор може би имаше най-лошият старт на сезона през последното десетилетие. Бившият президент взе със себе си големи суми пари при напускането си през юни: продаде най-добрите футболисти, взе колкото се може повече дивиденти и уби икономиката ни.

Новият президент, Бруно Венанзи, знаеше, че закупува слаб и изтощен клуб. Както и да е, клубът получи едно рамо и ние сме щастливи.

След отпадането от Лига Европа и твърде слабите резултати в националното първенство, отборът стана почти на последно място (на 15-то от 16 отбора). Феновете са наясно с промяната и вярват в президента. Например, след гостуването в Гент (4-1), феновете на Стандарт останаха в сектора след края на мача и пееха за отбора, за да покажат на играчите, че ние сме единни независимо дали побеждаваме или губим, и ще продължаваме да се борим и да подобряваме ситуацията в клуба.

Поради тази причина, РНК реши да организира поредица от акции по време на домакинския мач срещу ОХ Льовен в събота на 26 септември. Темата на деня беше борбата ни против модерния футбол, който бавно унищожава нашата страст.

Първата акция се проведе преди началото на мача. Бяха опънати различни послания в знак на протест срещу графика на мачовете.

„Отсрочен график на мачовете – Диктуван от телевизионните права – Омръзна ни – Искаме повече мачове в събота вечерта“ (защото обикновено мачовете се провеждат в петъците или в неделите късно вечерта).

стандарт лиежВ началото на мача при излизането на играчите на терена, опънахме в нашия сектор хореография против модерния футбол.

Пет емблеми се появиха на хореографията. Отляво надясно:

  1. Емблемата на IBZ, федералната служба, която издава забраните по стадионите в Белгия.
  2. Следенето с камери за видеонаблюдение.
  3. Корупцията във футбола.
  4. Полицейското насилие.
  5. Телевизионните права, които определят дните и часовете на мачовете.

стандарт лиеж1Третата акция се проведе непосредствено след тази. Групата махна хореографията и започна зелена акция. Показахме транспарант с послание, а феновете държаха хартиени блокчета със задраскани € и $. Посланието гласеше: „ФИФА, УЕФА, УРБСФА (белгийският футболен съюз): една мотивация: парите.“ Отляво и отдясно поставихме две емблеми. Отляво бяха две задраскани здрависващи се ръце, а отдясно пишеше „обичаме футбола – мразим бизнеса“.

стандарт лиеж2Последната акция се случи през второто полувреме. Голямо послание гласеше: “Diffidati con noi”. Целта на това послание е да се окаже подкрепа на всички наши приятели от Стандарт, които имат забрани за посещение от последния сезон заради сблъсъците срещу феновете и полицията на мачовете срещу Фейенорд и Шарльороа, както и когато спряха мача срещу Зулте Варегем, за да протестират срещу бившия президент и треньор. Друго послание беше опънато в подкрепа на ултрасите от Марсилия, които са преследвани след дербито срещу Лион и които ще бъдат под натиск заедно с всички останали френски ултрас групи до началото на Евро 2016, което се провежда във Франция.

стандарт лиеж3 стандарт лиеж4Четири акции в един мач бяха показани за първи път от PHK04. Вярваме, че борбата против модерния футбол е огромен проблем за всички ултраси. По време на мача изпратихме силни послания към всички. 

Никога няма да се предадем. Ще се борим за страстта си. Ще се борим, за да запазим най-добрата страна на Стандарт, неговия стадион, неговите ценности, най-добрата част от нас, заедно!

Rebel Ultras

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.