Бохемианс на UAFA Cup 2015

бохемиансUAFA Cup 2015 – антифашистки футболен турнир в Тренчин (Словакия) 27.6 2015

Когато планирах последния си уикенд през юни, UAFA Cup беше очевидният избор. Посетих този турнир миналата година за първи път и беше страхотно преживяване. Освен това, тази година се гарантираше интересна програма, която включваше дискусия със Себастиен Луис (член на Commando Ultrá на Олимпик Марсилия) и представяне на новия късометражен филм „Beverly“ от легендата на футболните хулигани Кас Пенант (Inter City Firm на Уест Хям Юнайтед).

UAFA Cup е организирана от антифашистката инициатива Tribúny sú naše („Трибуните са наши“), Ultras Trenčín и АС Тренчин. Идеята да се организира турнир се появява спонтанно през 2012 г. като благотворително събитие за МТЗ-Рипо Минск (сега Партизан Минск). Турнирът беше с огромен успех и така организаторите решиха да продължат да го правят. Първият турнир се проведе през 2013 г. Всички турнири бяха благотворителни. През 2015 г. всички пари от таксите за регистрация, сувенирите, входа на концерта, освежаващите напитки и закуските отидоха за OZ Trenčianské labky – инициатива за грижа на изоставени животни.

Отидохме в Тренчин в петък, за да се насладим на атмосферата на града и да си прекараме добре с нашите приятели. Подкрепяме ги толкова често, колкото можем на техни мачове на отбора им АС Тренчин. Пътувахме 11 човека (Barflies + привърженици на Бохемианс Прага 1905) и повечето от нас участваха в турнира, въпреки че нашите футболни качества са доста ограничени. 🙂

Аз съм член на Gangsters Girls (момичета от АС Тренчин и аз), но също като миналата година завършихме турнира в квалификационната група. Няма значение! Радвахме се на турнира заедно с останалите отбори от Словакия и специалните гости от Минск (привърженици на Партизан Минск). Имаше много приятелска атмосфера, срещнахме се с много стари приятели и също създадохме нови приятелства. Този турнир е една чудесна възможност да се свържеш с хора, които споделят еднакви интереси и възгледи.

Ще се видим в Тренчин през 2016 г.!

(Barflies, Bohemians Ultras)

-S.

Връзки – UAFA CUP, Фейсбук страницата на “Трибуните са наши”

UAFA-1 UAFA-2UAFA-3 UAFA-4 UAFA-5 UAFA-9 UAFA-10 UAFA-15 UAFA-16 UAFA-18 UAFA-111 UAFA-121Rebel Ultras

Публикувано на Без категория и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.