Интервю с Aggressive Combat (Ой! банда от Страната на баските)

Aggressive CombatНа всичките въпроси отговаря Mara (вокал).

– Обичайният въпрос. Можеш ли да представиш бандата?

– Ние сме стрийтпънк/Ой! банда от Страната на баските, по-точно от град Арасате, Мондрагон. Настоящите членове са Sid (бас), Nebado (барабани), Harri (китара) и аз, Mara (вокал).

Започнахме с бандата през 2004 г., когато бяхме 16-17-годишни с пет членове в групата, когато Iurgi и Arnaiz бяха все още китаристи при нас. Миналата година отпразнувахме десетата си годишнина и се надяваме, че ще отпразнуваме още най-малко десет години. Искаме също да благодарим на другия член на Aggressive Combat Iñaki „Вируса“, който ни беше китарист, когато Arnaiz напусна групата.

– Миналата година пуснахте албума Back On The Sreets!. Какви бяха реакциите?

– Доволни сме от своята работа и от реакциите на хората, но времето минава и виждаме, че трябва да променим някои неща в положителна насока, но поне сме щастливи с Back On The Streets.

– Back On The Streets! е едва вторият ви албум за десет години. Бавно ли пишете песните си?

– Както виждаш, правим нещата много бавно, но причините са няколко. Когато записахме първият си албум Etorkizun Iluna, започнахме да изнасяме много концерти тук в Страната на баските.

Няколко години по-късно записахме ЕР-то Survive. Тези две издания бяха записани с оригиналния състав, който включва Sid, Nebado, Arnaiz, Iurgi и мен (Mara), но скоро след това Arnaiz напусна бандата. Въпреки че не записвахме, продължихме да пишем и свирим песни.

Записахме и кавър на народната баска песен Xalbadorren Heriotzean, която беше пусната от Txarrantxa Rock. Тази песен я записахме с група от четирима.

След няколко години, в които изнасяхме много концерти, Iñaki се присъедини към бандата и решихме да направим нови песни, и да пуснем нов албум.

Aggressive Combat 1– Много пънк и Ой! банди, които знам от Испания, са силно повлияни от метъл музиката, въпреки че вашата прилича на британския Ой! от 80-те години.

– В ранните години на бандата свирихме кавъри на стари британски Ой! групи като The 4 Skins, Blitz, The Business, The Last Resort и много други. Можем да кажем, че тези групи са основната причина да свирим такава музика и разбира се те са основното ни влияние. Страхотно е да чуем, че звучим като тях.

– Правили ли сте много концерти в чужбина или основно са в Испания?

– Не знам дали е така за всяка банда, но за нас най-трудното нещо е да определим датите, защото работим на различни места и понякога можем да имаме проблеми в работата. Да отидем в чужбина е по-трудно.

Мисля, че в днешно време с интернет и социалните мрежи е по-лесно да се свържем с хора от много различни страни и ако те се интересуват от това да направим концерт, би било по-лесно да го осъществим, отколкото преди години. Свирили сме в страни като Германия, Чехия и Франция, и един ден се надяваме да свирим в още много страни.

Aggressive Combat 2– Вие сте банда, която пее на баски език. Имало ли е някога проблеми заради това по концерти в Испания?

– Ние сме баски и сме горди от нашата история, наследство и култура. Вярваме, че всяка страна има право да избира каква да бъде и не крием, че бихме искали да видим Страната на баските свободна. До ден днешен не сме имали проблеми в нашата сцена. Имаме добри приятелства с хора и банди от различни части на Испания и Франция.

– От няколко години Испания страда от кризата и безработицата там е голяма. Това повлия ли на броя на посетителите по концерти?

– Да, кризата удари здраво тук. Някои от нас и много хора тук са безработни, така че не могат да ходят по концерти всеки уикенд, както е било преди години. В наши дни посещаемостта е ниска, но не знам дали причината е икономическа или това, че младежите харесват друг тип музика. Освен това има и много добри хора, млади и стари, които харчат малкото си пари, за да отидат на концерт и това е нещо, което наистина оценяваме.

Aggressive Combat 3– Какви са бъдещите ви планове?

– Имаме някои бъдещи планове. Записахме две песни през Коледата и две песни за сплит EP-то с нашите галисийски братя Skarmento. Започнахме да пишем нови песни за бъдещото ни издание, но не знаем кога ще бъде записано и издадено. Търсим да направим няколко концерта. Всички членове на бандата имат различни паралелни проекти като Hawking Thugs, Gaupa Heroes и Drop, но все още сме активни!

– Имаш ли да кажеш нещо за финал?

– Благодарим за интереса към нас. Искаме да кажем на всички хора, които искат да видят Aggressive Combat да свири в техния бар, град или квартал, да се свържат с нас чрез имейл (aggressivecontact@gmail.com). Наздраве и дръжте духа жив!

Източник: oioimusic.com

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.