Интервю с Outreau (SHARP Ой! банда от Франция)

outreauЗабравете за Англия и Германия, тези дни Франция е мястото! Франция има огромна история що се отнася до Ой! музиката и присъствието и е впечатляващо. Една от новите банди е Outreau, която наскоро пусна първото си EP. Бандата свири Ой! с голяма доза хардкор.

– Нека да започнем с нещо, което не е свързано с музиката. Не можем да не пренебрегнем терористичните атаки, които се случиха във Франция през изминалата седмица. Има ли нещо, което искаш да кажеш за това и имаш ли някаква представа какво въздействие ще окаже случилото се върху френското общество?

– Първо искаме да ти благодарим за интереса към нас! Ще бъде трудно да се съчетаят всички мнения на членовете на бандата, но смятам, че всички сме съгласни със следното (със сигурност е много песимистично): интелигенцията няма да спечели скоро тази война, така че очакваме през следващите години френското общество да премине през трудни времена. Няма да ви предоставим политически анализ на тази ужасна атака, но бяхме малко разочаровани заради начина, по който реагираха много хора. Беше много жалко. Хората, медиите, политиците, повечето от тях изглежда са забравили смисъла на думи като достойнство и почтеност.

– Да започнем с музиката. Какво означава името Outreau?

– Outreau е град в северната част на Франция, който през 2004 г. беше театър на ужасен правосъден скандал, който засегна цялото френско общество. Имаше медийно земетресение в продължение на три години. Ще го обясня с няколко думи. Около 15 човека от този град бяха обвинени в участие в мрежа за изнасилване на деца; всички бяха изпратени в затвора още преди съдебния процес. Отношението на медиите по този случай беше доста агресивно. Те игнорираха вероятността, че хората може и да са невинни. По-късно се оказа, че правосъдието не разследва както трябва, а жената в основата на обвиненията се оказа, че лъже в своите показания. Някои от обвиненията унищожиха животи, един се самоуби в затвора, и в крайна сметка повечето от тях бяха освободени, но случаят не се реши напълно, защото правосъдието трудно прие тази огромна грешка. Защо избрахме това име за бандата? Наистина не знаем, първоначално дойде като лоша шега, но след това всички го приехме. Това име е символ на провала на правосъдието, и адски много искаме да провокираме и напомним на всички, че нищо не е перфектно тук!

outreau3– Можеш ли да разкажеш историята на бандата? Доколкото знам повечето от нейните членове имат история и в други Ой! банди. Това означава ли, че Outreau е страничен проект или е истинска банда?

– В самото начало Outreau започна с Maël (барабани), Simon (бас) и Don C (китара). Don C беше в Gonna Get Yours, а Maël в Danger и други банди. Аз се присъединих към бандата през 2013 г. и това е времето, когато бандата прие името Outreau.

Това беше страничен проект, но се превърна в истинска банда. Направихме няколко концерта и записахме няколко песни. Don C ни напусна в края на 2013 г. David, който свиреше в Gonna Get Yours преди няколко години, взе китарата и с него записахме първото си ЕР. Както всяка парижка банда, имаме контакти с други групи и определено отношенията ни с Gonna Get Yours са доста силни. В момента Simon е китарист там. Maël сега е барабанист на възродената R.A.S.

outreau4– Музиката ви е ориентирана към хардкора. Виждате ли се като Ой! банда, хардкор банда, Ой!-кор банда или етикетите нямат значение за вас?

– Имаме по-груб звук от настоящите Ой! банди във Франция, но не сме хардкор банда. Всички сме съгласни с факта, че сме Ой! банда. Мисля, че просто смесваме влиянията си. Всички ние сме големи фенове на Ой! и хардкор пънк музиката, така че затова музиката ни се получава такава. Това е част от нашата идентичност и свирим както ни харесва: тежко, ядосано и сурово!

– Когато стане на въпрос за френски банди, се сещам за R.A.S., Komintern Sect и т.н. Класическите банди от 80-те, които всички те пеят на френски език. Тези дни все повече и повече френски пънк банди пеят на английски език. Откъде идва тази промяна и трудно ли е за вас да пеете на чужд език?

– Вярно е, че много повече банди пеят на английски език във Франция. Мисля, че това е свързано с поколението. Всички непрекъснато слушаме много банди, които пеят на английски, така че за мен е нещо естествено да се пее на английски, въпреки че имаме много добри банди, пеещи на френски. В някои отношения може да бъде по-трудно, защото английският не е моят майчин език, но не е лесно и да се пее на френски, защото нашите спрежения и граматика са ад! Предполагам, че това е причина и за другите групи.

outreau2– Наскоро пуснахте дебютното си ЕР. Звукът можеше да бъде малко по-добър според мен, но се изумих от енергията на песните. Какво е мнението ви за EP-то?

– Бихме искали да благодарим на Une Vie Pour Rien Records (UVPR) и Crom Records за издаването на ЕР-то, както и на всички, които ни помогнаха. Гордеем се с изданието си, въпреки че можеше да бъде и по-добре. Ти не си първият, който ни казва за звука, но това пряко се отнася до нашите влияния. Както казах по-рано, ние сме фенове на хардкор пънк и Ой! музиката, и харесваме по-недообработените записи. В днешно време записите имат липса на енергия и агресивност. Понякога, дори не звучи като пънк. Искахме нещо различно, може би нещо по-близо до 80-те.

– Сегашната вълна от френски Ой! и пънк банди е много впечатляваща. Само Париж или има и други френски региони, на които си заслужава да обърнем внимание? Не мислиш ли, че е време за трета част на Chaos En France?

– Очевидно е, че нещо се случва в момента във Франция, но не мисля, че можем да кажем, че това е регионално движение. Така например в Париж ние сме около петнадесет души, които свирят в банди и организират концерти.

Трябва да се спрете на Syndrome 81 и Traître. И двете банди пеят на френски, което е страхотно! Особено първата. Syndrome 81 звуково прилича на Criminal Damage, а Traître е по-близо до класическия френски Ой! Вижте ги! Не мисля, че сме готови за трета част на Chaos en France, но се приближаваме към нея.

– Имаш ли някакви финални думи?

– Бих искал да благодаря на всички, които ни подкрепиха още от първия ден. Благодаря също и на теб.

Източник: oioimusic.com

Advertisements
Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s