PHK 04 (Стандарт Лиеж)

стандарт лиежСлед обновяването на стадиона заради посрещането на ЕВРО 2000, трибуна „Vercourt“ или наричана още T4, беше често затворена или празна. Само гостуващите фенове имаха достъп до тази трибуна, която се намира зад вратата. Тя е разделена на две части – гостуващи фенове и домакински фенове, като гостуващият сектор е доста малък.

За да се преборят с тази обида и да запазят репутацията на адската атмосфера на Стандарт Лиеж, група приятели решават да се преместят на T4 за дербито срещу най-големия ни враг – Андерлехт.

Така групата е създадена на 9 април 2004 г. с бройка по-малко от 20 човека.

Те решават да се назоват “Publik Hysterik 2004”, което може да се преведе на английски като “Hysteric Public” („Истерична публика“ на бълг., бел. прев.), отнасяйки се към тяхната открита лудост. Първото знаме за дербито е малко домашно изработено бяло знаме, на което пише “PHK04”.

За първия мач PHK опъва и друго голямо знаме с надпис “Tous Unis” („Всички обединени“). Това послание може да се чете и като „Обединени феновете на Стандарт Лиеж“ и може да се отнесе до другите вече съществуващи групи на T3 (Hell Side 1981 и Ultras Inferno 1996).

Въпреки че групата изглежда „по-мека“ заради малкия си брой, основаната цел на PHK е да подкрепя отбора като ултрас група. През първите пет години групата имаше латиноамериканско влияние с много конфети, знамена и хореографии със слабо качество.

През 2009 г., след 2 титли за отбора, 5 години опит за групата и смяна на лидерите, новият лидер реши да подобри оригиналността и качеството на нашите представяния. Стъпка по стъпка РНК започна да се разраства и да се подобрява положително до десетия си рожден ден през 2014 г.

Новият лидер беше обявен през май 2015 г. и ще работи, доколкото е възможно, за да се продължи нашето разширяване на T4.

След 11 години активност, групата постигна много що се отнася до социалната активност. Например, помагаме всяка година на UI96 със събирането на храна за Resto du Coeur (Resto du Coeur е организация, която помага на най-бедните, предоставяйки им храна и обща помощ).

PHK04 не е силно ангажирана в борбата срещу расизма и фашизма като UI96. Въпреки това, бяха направени някои хореографии за равенство, както и срещу расизма. Социалната дейност заема голямо място в групата, дори ако нашата основна цел е подкрепата към отбора. Расизмът, фашизмът и другите крайности са забранени в нашата група и няма да бъдат толерирани.

Тук можете да видите хореографии на PHK 04 през годините.

Rebel Ultras

Реклами
Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.