Обезпокоителен арест в Русия!

В Екатеринбург (Русия) бяха арестувани антифашисти заради това, че си правят снимки с шал на Антифа Омония!

Двама жители на Екатеринбург бяха в ареста за един ден – младежите са се опитали да се снимат на 9 май (Денят на победата над фашизма) пред един паметник на антифашистките воини/спортисти, държейки антифашистки шал на клуб Омония Никозия.

Полицията по някаква причина ги е обвинила в дребно хулиганство.

Около 20:00 часа на 9 май мой приятел поднесе цветя на паметника. Никита ме помоли да направя тази снимка на фона на паметника – той опъна шал, взет от Москва след мача Динамо – Омония през август 2014 г. На шала имаше антифашистки символи. Изведнъж трима полицаи ни приближиха и започнаха да изказват недоволство заради шала. Бяхме задържани, а полицаите не ни се представиха, взеха телефоните ни и паспорта на Никита, протокол не беше осъществен.

В полицейското управление ни казаха, че антифашистите са лоши хора и врагове на Русия. Казаха ни, че трябва да сме руски патриоти и на 9 май трябваше да носим знаме на Русия (между другото руските фашисти по време на Втората световна война са се борили на страната на Хитлер).

Също така, ни заплашиха с проблеми в работата и че ще пристигнат ФСБ (държавна сигурност). Три часа по-късно, питайки кога ще бъдем освободени, или най-малкото да ни бъде обяснена причината на задържането, получихме отговор от задържащата полиция, че очакват заповеди от своите началници идната сутрин.

Бяхме предопредени, че ако продължаваме да се оплакваме ще бъдем затворени за седмица! Условията са ужасни: лошо осветление, мръсен под, тесни легла, не е имало матраци, възглавници, спално бельо. Когато попитахме за нещо за пиене, ченгетата ни инструктираха да пием вода от чешмата.

Бяхме помолени да подпишем фалшиви документи, в които се казва, че сме били арестувани заради непристойно поведение – нецензурни изрази на публично място. Казаха, че ако не подпишем протокола, ще останем в ареста за дълго време, и решихме да пристъпим към самообвиненията.
Руската полиция има ново Гестапо. Съвременна Русия няма нищо общо със Съветския съюз. Страната ни е близо да се превърне във фашистка диктатура, където вместо Хитлер имаме Путин. Днес полицията подкрепя действията на фашистите и репресира антифашистите. Ченгетата са копелета по целия свят: от Русия до Кипър и навсякъде! Ние сме антифашисти и трябва да се държим заедно и да се борим срещу несправедливостта в своята страна!

Rebel Ultras

Публикувано на Без категория и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.