Да съборим бариерите чрез футбол

селтикИнициатива от Витлеем до Белфаст

Green Brigade работи по проект, който да предостави възможност на младежи от бежанските лагери Aida и Deheishe във Витлеем, да играят футбол на тазгодишната Антирасистка световна купа в Белфаст.

Идеята на проекта е да се отхвърлят ограниченията и бариерите, налагани от окупацията и да се даде първи шанс на младежите от Палестина да пътуват извън страната и да се насладят на солидарността, която демонстрират други общности. На свой ред младежите ще споделят своя опит от живота под бруталната окупация.

И двата лагера са периодично нападани от израелските окупационни сили. Мъже, жени, деца са отвеждани от техните домове, незаконно разпитвани и хвърляни в затвора, като през цялото време за заобиколени от висока осем метра стена на апартейда. Децата са лишени от правото да играят, постоянно им се напомня заплахата от гумени куршуми, сълзотворен газ, скунк, звукови гранати и бойни патрони.

При нормални обстоятелства младите хора от друга страна могат много лесно да участват във футболния турнир, но строгите визови ограничения, предназначени да контролират придвижването, правят изключително трудно пътуването на палестинци от Западния бряг в чужбина, особено бежанците, на които се отказват визи. Надяваме се да използваме футбола като средство за пробив на тези пречки.

За да се случи това, ще имаме нужда от помощта на подкрепата на Селтик, показвайки още веднъж своята солидарност с тези, които са изправени пред потисничество. Моля, помогнете с каквото можете, за да вземем визи, да обезпечим самолетните разноски и разходите за квартири на палестинските младежи.

Начините за подпомагане могат да се намерят тук.

Rebel Ultras

Публикувано на Без категория и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.