Панатинайкос Янина

панатинайкос янина„След много години, в които видях много неща, това което знам със сигурност за морала и дълга на човек, го дължа на футбола.“ – Албер Камю

Панатинайкос Янина (PAOI) е нашият самоорганизиран футболен клуб, създаден през 2010 г. в Янина, град в Западна Гърция, в който живеем. Ние, група от антифашисти, сме привърженици на Панатинайкос Атина – най-историческият и иновативен спортен клуб в Гърция. Част сме от Gate 13, която е фирма на Панатинайкос. PAOI има същите цветове (зелено-бели) и същата емблема (детелина) като Панатинайкос Атина.

PAOI е съставен в по-голямата си част от аматьорски играчи от нашата група, които не получават пари. Ние решихме да създадем собствен местен футболен отбор, за да се запазят непокътнати нашите дълбоки ценности като солидарност, достойнство и честна игра, в допълнение към истинският ултрас дух. Упадъкът на социалните структури от страна на капитализма засегна и спорта. Феновете в последните години са изправени пред уговорени мачове, измами, корупция, полицейско насилие, контрол и несправедливост. Маркетингът, мърчандайзинга и спортните залагания са основните цели на бизнесмените с цел печалба чрез спортни отбори. Ние от друга страна разполагаме с нашата страст и желание за свобода, за да преодолеем всички тези пречки. Наша работа е да участваме и да организираме социални прояви (кръводарявания, раздаване на стоки от първа необходимост, местни срещи и т.н.).

Считаме, че радикалните фенове, независимо къде живеят, действайки заедно, могат да тушират всяко националистическо ядро по трибуните и в обществото. Всяка неделя е възможност за нас да пеем и празнуваме заедно с победите или загубите на PAOI, дотогава докато искрата все още не е загаснала.

Поздрави и солидарност към всички мислещи фенове по целия свят. VIVA PAOI!

панатинайкос янина1 панатинайкос янина2 панатинайкос янина3 панатинайкос янина4Източник: Left Side Terraces

Публикувано на Без категория и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.