Нов революционен хърватски клуб

нк загреб 041White Angels Zagreb заедно с много други различни активисти, ентусиасти и футболни фенове организираха нов футболен клуб – НК Загреб 041.

Всичко започна преди повече от година и половина, когато някои членове на WAZ започнаха да говорят за формирането на нов клуб и за напускането на НК Загреб, когото обичахме. Основните причини са постоянните заплахи от страна на президента на клуба и неговия братовчед. Изпаднахме във втора дивизия (за първи път в историята), както и други причини като корупцията във Федерацията, скапаните дни с мачове (мачовете бяха винаги в петък), а Динамо е винаги шампион, така че какъв е смисъла да играем по този начин.

След много работа, проучвания и срещи на 1.10.2014 г. проведохме нашето учредително събрание с повече от 40 души. И от там нататък имахме още повече работа, срещи и документация, която трябва, за да се регистрира клуба. Сега с гордост мога да кажа, че имаме първият собствен антирасистки футболен клуб в бивша Югославия.

Клуб, който е собственост на своите членове с хоризонтални структури (пряка демокрация), а сега е с почти 70 членове (за Хърватия това наистина означава много). Треньор на клуба ще бъде някой, който търси убежище (с международен футболен опит). Много подобни хора ще играят за тима, като по този начин продължаваме да работим с бежанци.

Следващият сезон ще започнем от седма дивизия и ще се борим, за да достигнем върха с отбор, който никой в Хърватия не е очаквал.

Клубът ще се бори на всички нива срещу всички видове корупция и клиентелизъм, тъй като от това практически страда спорта. Той ще се бори и срещу всички форми на дискриминация, насърчавайки посланието на издигане на футбола като спорт на солидарността, полезна конкуренция и уважение към всеки противник: ние всички обичаме спорта заради неговата откровеност и красота.

Харесайте ни и ни последвайте тук https://www.facebook.com/nkzagreb041 и тук скоро http://nkzagreb041.hr/.

Ако искате да се присъедините и да станете част от историята на клуба, свържете се с нас във Фейсбук или чрез имейл nk.zagreb041@gmail.com

В края на годината очакваме два къси документални филми за нас, защото имаме две различни групи (една от Хърватия и една от Словения), които снимат всичко, което се случва от началото на декември до началото на следващия сезон.

Майната му на модерния футбол, УЕФА, расизма, фашизма и обичаме 041!

Rebel Ultras

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.