Заявление на PAOK Fanatics Factory за ситуацията в гръцкия футбол

паокВ прекрасния свят на гръцкото футболно първенство най-накрая се намери кой е виновен за неговото разграждане. За виновни се смятат организираните фенове и фенските общности, които посещават стадионите и които се дискредитират в очите на хората.

Държавата е готова да отприщи целия си гняв върху виновните:
фенски карти, закрити сектори, камери за видеонаблюдение, забрана за ходене по гостувания чрез закон, който самата държава обяви за неконституционен през 2009 г. Нека не забравяме, че такива неща в нашата страна се случваха по време на авторитарното управление от една шепа хора (1967-1974 г.).

В тези дни държавните органи, чиновниците в гръцкото първенство, така наречената не случайно „четвърта власт“ в лицето на журналистите встъпва срещу фенските групи с десетки уличаващи статии и други способи, позовавайки като примери най-известните първенства в развитите страни без да разбира, че там условията са съвсем различни от нашите. Това не е по тяхна вина, защото просто си вършат работата, служейки на собствениците като послушни кучета. До обществеността чрез тези статии достига само част от истината. Но истината не се ограничава до една част. Трябва да се видят всички факти.

Нашата общност, разбира се, не е най-прекрасната и най-идеалната. Ние също правим грешки. Никога не крием главата си в пясъка и никога не бягаме от отговорност. Ние представляваме една голяма част от обществото, която в лицето на хиляди фенове посещава всеки уикенд мероприятия във всякакви видове спорт, не само футбол. Ние не сме престъпници, не сме наркомани, не сме безумни хулигани, каквито ни изкарват. Много от нас имат семейства, работим във всякакви сфери на обществото от събиране на боклук до работа с висше образование. Много от нас са безработни, докато други са студенти и ученици. Ние сме специфичен слой от обществото с добри и лоши черти, но действаме искрено от любов към нашия отбор.

Възможно е много да не разберат това, докато злите езици ни смятат за „аутсайдери“ в гръцкото общество, а за „почтената“ част от обществото се считат политиците в костюми и вратовръзки, но именно те водят цялата страна към бедността. И за съжаление те, за разлика от нас, не са подложени на отлъчване, просто защото, когато едно лице е уличено в кражба, се сменя от друго.

Вместо оправдания искаме да знаем дали са виновни феновете заради следното:

– През 2011 г. се откри много информация, документи, десетки стенограми на преговори между президенти, играчи, съдии…

– Остарелите стадиони не могат да посрещнат основните нужди и приличат на конюшни (няма тоалетни, няма мерки за безопасност и т.н.).

– Уговорени мачове, които в последните години се осъждат и на ниво УЕФА.

– Собствениците и президентите на отборите не използват средствата в полза на клубовете и обществото, а имат добри доходи и политическа репутация. Те свободно и спокойно действат, дори да има доказателства за участието им в корупция. Някои от тях имат наглостта да изразяват мнение от името на обществеността и се кандидатират за кметове…

– Подопечните им вестници изкарват добри пари чрез статии и заглавия, призоваващи към война и пропагандиращи насилие, пълни с отвратителни подробности, като се използва речника на мафията и престъпния свят…

– Никога не се интересуват от нашето мнение, никога държавата не преговаря с феновете и организираните групи.

– Цените са необосновано високи. Тези цени са достойни за водещите европейски първенства, а не за аматьорското ниво на нашето първенство (играта несъответства на крайния резултат, липса на забавление, ужасни терени, минимални удобства и т.н.), където определено страните не страдат от безпрецедентна икономическа криза.

– Във всяка друга лига по света не е налице забрана за гостуване, дори на мачове от по-висок ранг.

– И накрая, по отношение на полицията към феновете. Не е случайно, че от 1980 г. насам, когато на стадион Тумба за първи път в Гърция се използва сълзотворен газ, футболните стадиони и феновете се използват в качеството си на опитни зайчета за бъдещите репресивни действия от страна на държавата към останалата част от обществото. Само през последните години са приложени толкова репресии върху феновете, колкото не са били приложени през последните 35 години върху обикновените хора…

Когато отговорите на всички тези въпроси и възстановите справедливостта, можете да се занимавате с нас.

ПП: Решението за провеждане на всички мачове пред празни трибуни поражда два въпроса: Как ще се компенсират мачовете, които няма да бъдат гледани от притежателите на сезонни карти?

Вторият въпрос е свързан с това, че държавата не изкарва виновна конкретна личност. Защо обикновените фенове се класифицират като заплаха за футболните мачове?

Фен клубове ПАОК Кавала – Серес – Триандрия

Източник: rfu.blogspot.gr

Публикувано на Без категория и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.