Brigata Giallorossa (Буби Мерано)

буби мераноBrigata Giallorossa е създадена през 2005 г., когато група приятели решават да променят скучния си живот в Южен Тирол с пътуване, за да гледат отбора по футзал Буби Мерано, в който играе техен приятел.

Въпреки че други футболни фенове се присъединяват към тази малка група от приятели от Лана, която достига по това време 15 човека, е решено тя да прекрати дейността си в годината на своето създаване.

Една година по-късно, младежи от Лана, Меран, Алгунд и Натурнс се събират отново заедно, за да възродят групата. След няколко мачове ентусиазмът нараства. Мачовете стават най-важното събитие през седмицата като броят на активните фенове по мачовете нараства на 50-60!

През сезон 2007/08 се случва и първото приятелство. Членове на Curva Sud от Обермайс се сприятеляват с Brigata Giallorossa. С течение на времето се осъществяват контакти с Виена Уондърърс (двама от създателите на BGR живеят няколко години във Виена), които от сезон 2011/12 са признати като официално приятелство.

Освен това, има контакти с други антирасистки групи, малки и големи, от цяла Европа. След успешната година 2010/11, когато отборът печели не само регионалната Купата на Италия, но и шампионата, следват три години в Серия Б и в допълнение към това се създава BGR Girls!

BGR Girls, със своите 5-6 членове, показва с гордост, че жените могат да бъдат фанатици също! Въпреки че обединяващият елемент е подкрепата към клуба, винаги е било важно да обединяваме различните субкултури и да поддържаме една антирасистка гледна точка.

Brigata подкрепя тези, които се противопоставят на „модерния футбол“. Ние заставаме срещу продължаващите разпродажби в нашия спорт чрез откритата комерсиализация, полицейското насилие, потискането на ултрасите. Серия Б в Италия вече страда от тези неща. Тимовете, които продават, за да успят, подкопават пролетарската връзка на отбори като нашия Буби Мерано.

Не можете да ни спрете! Ще продължавате да чувате нашите скандирания и да виждате нашите веещи се знамена!

Forza Bubi Merano!

буби мерано1 буби мерано2 буби мерано3 буби мерано4 буби мерано5 буби мерано6 буби мерано7 буби мерано8 буби мерано9 буби мерано10 буби мерано11 буби мерано12Rebel Ultras

Advertisements
Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s