Фенската група Red Partisans (Дери Сити, Северна Ирландия)

дери ситиRed Partisans са създадени и се обединяват около клуба Дери Сити през сезон 2013, като първите гостувания се провеждат в предсезонния период преди тази година. Фирмата се създава от малка група политически активни и заинтересовани от политиката фенове на Дери, които искат да променят изцяло подкрепата към Дери Сити.
Брендиуел (стадионът в град Дери) е известен в течение на много години със своята атмосфера, особено със старата си трибуна “Jungle” преди да бъде закрита. През последните години обаче почувствахме, че атмосферата си е отишла и е заменена от намаляващи, незаинтересовани тълпи. Искахме да променим това като черпим вдъхновение от някои групи от Шотландия и Англия, както и от някои по-нови или по-стари групи в нарастващата ирландска сцена. Също така видяхме, че идеите, които се внасят от Европа и Южна Америка по ирландските стадиона също оказват огромно въздействие. Малко след създаването си редом с вече съществуващата група Jungle Side Boys (JSB) решихме да се преместим в блок К на Брендиуел и да възродим подкрепата към Дери Сити. Както всички групи, имаме опоненти – ръководството, стюардите, други фенове, но повечето пречки са преодолени, въпреки че може да се каже, че трябва да вървим още много.

дери сити1Политиката на групата никога не е била различна от антифашизъм, антидискриминация и лява идеология. Повечето, ако не всички от създателите на групата, са активни във формирането на Дери АФА. Най-вероятно „партизаните“ нямаше да съществуват, ако не бяха идеите на срещите на АФА. Групата произтича пряко от Дери АФА. Един от основните въпроси, който ни задават е как така на Брендиуел няма проблеми с расизма и дискриминацията. До известна степен коментарите от расистко естество на мачове на Дери Сити са рядкост, но нашата цел е повече от това. Всекидневният расизъм в града е широко разпространен и хората не приемат, че има проблем с него, но ние се надяваме, че това мислене ще се промени. Освен това, на Брендиуел хомофобията е широко разпространена. Наблюдава се на всеки мач, идва от скандирания от други части на стадиона и от много хора. Това вероятно е отражение от града и продължава да бъде значителен проблем. Фокусираме се върху подобни проблеми. Политическият аспект на нашата група вероятно винаги ще бъде ябълката на раздора за някои фенове на Дери. Ние не се притесняваме.

По отношение на настоящето и бъдещето сме сравнително доволни. Притокът на млади фенове в нашия блок продължава. Те приемат нашите идеи и сме се утвърдили като ключова част от подкрепата към Дери Сити. Все по-широко сме приемани и получаваме подкрепа от останалата част от хората. Атмосферата е значително подобрена, въпреки че все още сме далеч от съвършенството и нашата политика се изразява както вътре, така и извън стадиона. Разполагаме с конкретни цели, но най-общо казано, просто искаме да продължим в тази посока, да подобрим бройката и колоритността, пеенето, страстта и наслаждаването на Брендиуел.

дери сити2Rebel Ultras

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.