Аз не съм Шарли, аз съм просто ултрас

стандартНа 25 януари навсякъде пишеше за договора на Стивън Дефур с нашия вечен враг, подписан в началото на август.

Бърз преглед назад във времето. Стивън Дефур играеше за нас пет години. Той беше емблематичен капитан и най-младият в нашия клуб. Той олицетворяваше вида на играчите, които харесваме в Лиеж. По време на този период спечелихме две първенства подред след дълго чакане от 25 години. Той идваше на нашата трибуна и във фен клуба ни и се кълнеше, че никога няма да отиде в Андерлехт. Също така му посветихме на него и на Аксел Витсел хореография.

Неговото предателство е непростимо и решихме да му го покажем с хореография: „Ти беше герой, но не съществуваш повече за нас“.

Както често се случва, медиите го разбраха буквално и го превърнаха в отвратителна емоционална дезинформация. Лудост е как тяхното възмущение е избирателно.

Не си ли направиха труда да проучат? Не са ли любопитни и морално задължени да знаят за какво пишат? Не са ли назначени с мисията да информират хората за случващото се, вместо да пишат сензации и да печелят с неверни сведения? Очевидно не, но всеки го знае.

Трябваше да обяснят на хората, че хореографиите често са постановка, която трябва да се тълкува в преносен смисъл.

Тази хореография вероятно провокира (и точно такава цел имаше), може би е шокираща (зависи за кого), но откога е забранено да се провокира и шокира? Изглежда, че шокът е станал привилегия за някого и това не сме ние.

Това доказва, че нямаме свобода на изразяване и когато ние направим нещо масово, не се ползваме със същото отношение и същите права.

Както и да е, тази специална неделя завърши перфектно за нас, с изгонването на Дефур след втори жълт картон. Първият гол отбеляза Лоран Симан в последния си мач за нашия отбор (един от малкото, които все още уважаваме). Мачът завърши 2-0 в наша полза.

Краят на деня беше малко натоварен, но това е друга история.

Rebel Ultras

стандарт лиеж

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.