Интервю с Ultimatum (стрийтпънк/хардкор банда от Колумбия)

Ultimatum от Колумбия (Южна Америка) е създадена през 1999 г. Бандата започва като Ой! банда, но с годините започва да се повлиява от метъла и хардкора. В момента бандата работи върху ново EP, нов албум и през 2012 г. ще прекоси океана, за да направи европейско турне. На всичките въпроси отговаря Carlos.

ultimatum1– Можеш ли накратко да представиш бандата и нейните членове?

– Ние сме Ultimatum от Колумбия и сме повлияни от Ой!, пънк рок и метъл музиката. Членовете на бандата са: German – вокал, Mauricio – китара, Oscar – китара, Daniel – бас и Carlos – барабани.

– Въпреки че бандата е създадена през 1999 г., тя пуска само едно демо и един албум. Бавно ли пишете песните или има други причини, заради които нямате повече записи?

– През годините Ultimatum дълго бездейства, защото нашият първи вокал замина за Франция и бандата тръгна към своя край, но се завърна след като German и аз (Carlos) обединихме сили в името на групата.

Причината е, че не ни беше лесно да запишем CD, защото беше твърде скъпо. Нямахме добра работа с добро заплащане, за да си платим за записите. В Колумбия се записват CD-та най-вече от рок и поп звезди. След усърдна работа най-накрая успяхме да запишем демо и нашето CD Pateando Hasta El Final, както и различни песни за компилации, издадени в чужбина.

В момента не е лесно, но се опитваме да композираме, да свирим и да записваме нашия втори албум, като подготвяме и DVD с историята на Ultimatum.

ultimatum2– Своя дебютен материал го реализирахте чрез KB Records. Бях изненадан от това, тъй като KB е лейбъл съсредоточен върху музика на немски език, а вие пеете на испански. Трудно ли беше KB да промотира вашата музика?

– Не мисля, че беше лесно KB Records да промотира нашата музика, защото ние говорим на различни езици. Но лека-полека се оказа, че KB Records и ние говорим на един език: Ой! и пънк музиката са езика на улицата – така че всички ние свирим саундтрака на улицата.

– Имате планове за европейско турне през юни 2012 г. Вие ли сте първата колумбийска банда, която ще прекоси океана?

– О, не, не сме първата банда от Колумбия. В миналото банди като Demencia Libertaria, Desarme, Sistema Sonoro Skartel и Policarpa y Sus Viciosas са свирили и отвъд океана. Всички те са наши приятели и сега искаме да следваме техните стъпки и да свирим в Европа. Много от любите ни банди са от там и наша мечта е да споделим една сцена с тях.

Поради тази причина работим много усилено, за да съберем пари. Постоянно свирим и събираме средства. Все още не сме събрали много пари и поради тази причина искаме подкрепа от нашите приятели, ако те могат да дарят пари за нашето пътуване. Също пишем на всички наши контакти, ако могат да организират някои концерти. Към този момент имаме няколко резервирани дати, но все още има свободни, така че се надяваме наши приятели да ни поканят да свирим на фестивали. Ако някой от вас може да помогне, нека да ми пише на longinus_1@hotmail.com .

– Как е пънк сцената в Колумбия? Останал съм с впечатлението, че вашата сцена е много политична. Какво мислите вие, като аполитична банда, за това?

– Колумбийската пънк сцена е много голяма. Има много банди, концерти, младежи. Тъй като страната ни е в криза, хората търсят в идеологическите групи някакво решение. Като банда засягаме социални теми и имаме собствена идеология, но не подкрепяме нито една политическа група, просто защото смятаме, че те не разполагат с валидно решение, но искаме да стане ясно, че напълно мразим расизма и фашизма. Разбираме, че всички хора са различни и искат да бъдат свободни.

В Колумбия свирим за всеки, който иска да ни чуе и е лесно за нас да се забавляваме с пънкари, скинхедс и други типове хора, защото харесваме и мразим почти едни и същи неща, в сравнение с другите.

– Южна Америка е един от континентите, където пънк музиката е във възход. Наскоро чух демота и CD-та на банди от Аржентина, Коста Рика, Перу и други страни. Имате ли някакви установени контакти с групи от тези страни?

– Разбира се, ние сме в контакт с различни банди от Южна Америка, реализирайки заедно компилации, споделяйки контакти и обменяйки музика. Ако искат да свирят в нашия град, ние им помагаме. Винаги се опитваме да популяризираме латиноамериканските банди в чуждите страни, защото всички ние сме колеги.

ultimatum3

– Чух, че имате планове да пуснете сплит EP с европейска банда. Можеш ли да разкажеш повече за това?

– В момента записваме втория си албум и не искаме да чакаме, докато завърши. Поради тази причина искаме да направим сплит с европейска банда, за да покажем новите песни на Ultimatum. Продължаваме да свирим Ой! и пънк рок, но тези дни звучим малко по-твърдо. В музиката си включваме повече метъл звучене и този път записваме в по-добро студио.

– Искаш ли да кажеш нещо за финал?

– Благодаря ви много Пол и oioimusic.com за подкрепата. Относно нашите европейски приятели, ще се видим в Европа през 2012 г., когато ще свирим на живо и може да пием заедно. Ако някой може да ни помогне с турнето, нека се свърже с нас (longinus_1@hotmail.com).

Източник: oioimusic.com, декември 2011 г.

Advertisements
Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s