Интервю с Klowns (стрийтпънк банда от Киров, Русия)

klowns

Интервюто е взето по повод новия албум на кировската стрийтпънк банда Klowns „Герои Всегда Рядом“. На въпросите отговаря Сергей. Албумът може да бъде изтеглен от тук.

– Бих искал да те поздравя теб и цялата група с пускането на новия ви албум. Какви са очакванията ви от свършената работа?

– Благодаря! Ние извървяхме доста дълъг път, докато пуснем този албум. Песните бяха написани преди година, бяха репетирани, но записите постоянна се отлагаха: от пролетта до лятото, от лятото до есента. През септември започнахме да записваме, но процесът ни отне почти половин година… Но аз лично съм доволен от резултата. Мисля, че това е най-добрият материал в нашето творчество. Качеството може и да не е най-доброто, но все пак всичко е направено с наши сили и с помощта на нашия приятел Паши Чикамото. Всички бяхме щастливи, както и много от слушателите.

– Какво се случва около вашата песен „Горете в ада“? Слушателите приеха „на нож“ тази песен. Не съжалявате ли, че я пуснахте?

– Всъщност очаквахме нещо подобно, но резултатът е непредсказуем. Да, доста е остро изявлението, но това са нашите мисли, нашата позиция. Не може да се хареса на всички. Във всеки случай не се опитваме да обидим никого.

klowns1– Какви са вашите слушатели? Измениха ли се с течение на времето? Какви хора посещават вашите концерти?

– Слушателите основно са пънк рокери и скинхедс. Според мен има и много неутрални хора. Дали са се изменили с времето? Субкултурата се променя, тя излиза от дълбокия ъндърграунд и става все по-модерна като че ли. Това, разбира се, се отразява не по най-добрия начин на нейното качество. Има много хора, които се влекат по модата, което няма лошо.

– Пуснахте песен под името „Настъпи времето“. Какво ще кажеш за Украйна? „Настъпи ли времето“ там?

– Ако там е налице мощен социално-политически процес, то значи, че е настъпило обективно време. Аз бих искал да пожелая на украинския народ увереност и смелост, за да може прогресивните сили да успят да вкарат този процес в правилната посока.

– Какво мислиш за F.A.R.P? Мислиш ли, че в Русия може да се появи антирасистка фирма?

– Инициативата е доста добра. Що се отнася до фирмата, защо в един прекрасен ден да не възникне?

klowns2

– Какво означава да си скинхед?

– Може би най-важното е, че скинхед остава за цял живот. Мисля, че ако някой прогресира в живота, т.е. има растеж в кариерата, увеличаване на богатството, обществен статус и т.н., то той рано или късно ще напусне субкултурата. Ако няма къде да отидеш, оставаш тук завинаги или за много дълго време. Ето защо има много хора в движението – за мнозина това е просто младежко развлечение и нищо повече. Не казвам, че е хубаво или лошо, но е така.

– Какви са плановете ви за бъдещето на групата?

– Групата ще продължи да съществува, докато има сила и желание. Ние винаги ще бъдем тук. Новите песни будят надежда и оптимизъм!

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.