Интервю с фен на Олимпиакос

олимпиакос2Интервюто е дадено пред Hools World.

– Първо бих искал да те помоля да се представиш.

– Аз съм lionswrath7, фен на Олимпиакос и съм на 28 години.

– От коя ултрас група си и как попадна в нея?

– Бях в Gate 7, но вече не. Сега ходя по мачове индивидуално с приятели и винаги на трибуната на Gate 7. Влязох в групата, когато бях на 16 г. и така до 25-та ми годишнина, и все още имам приятели там.

– Колко членове има в Gate 7 и влизат ли нови попълнения?

– Gate 7 е огромна организация, която има повече от 150 клубове не само в Гърция, но и по целия свят. Където има гърци, има и клубове на организацията. В Германия, САЩ, Австралия и разбира се в Гърция клубовете са най-много, почти във всеки град. Всяка година много хора влизат в Gate 7 и организацията постоянно се разраства.

– Разкажи за историята на групата ти и как е създадена.

– Gate 7 са създадени в началото на 70-те, дотогава феновете на Олимпиакос не са ходели организирано на мачове, но с времето станаха по-организирани и заедно с приятели се шляят из цяла Атина… започнаха създаването на фирмата.

– Можеш ли да ни разкажеш за ултрас движението в твоята страна?

– От доста време в Гърция има много ултрас групи. Тук хората обичат футбола и усещат страстта в подкрепата на своя отбор. Най-големите групи са Gate 7, Gate 13, Original 21, Gate 4, Super 3, като Gate 7 е най-голямата.

олимпиакос– Какви са политическите възгледи на твоята група?

– Gate 7 няма точно определени възгледи, имаме фенове с всякакви политически възгледи, от анархисти и аполитични до крайнодесни, нещата са смесени.

– Кои са вашите врагове и приятели?

– Цървена Звезда са наши братя, както и феновете на Спартак Москва. Врагове са всички останали групи в Гърция, които споменах, но Gate 13 са най-големите ни врагове.

– Какви са вашите отношения с полицията? Строга ли е полицията във вашата страна? Има ли закони срещу ултрасите в Гърция?

– Отношенията ни не са добри, никога не са били и няма да бъдат. Полицията в нашата страна е корумпирана и използва насилие в повечето пъти. От пет години не можем да гостуваме на големите дербита. Не ни дават билети и не позволяват на феновете да ходят по гостувания.

– Какви хореографии обикновено прави твоята група, покажи ни снимки и обясни?

– На всички големи мачове Gate 7 прави хореографии, а на европейските мачове имаме пиро, показваме знамена, транспаранти. Повечето хореографии са с клубните цветове – червено и бяло.

– Как се организирате, песни, гостувания, хореографии и т.н.?

– Gate 7 има голямо разнообразие от нови песни и се пеят от всички. Имаме и стандартни песни. Гостуванията се организират от клубовете. В тях се плаща малка такса и така феновете могат организирано да пътуват по-евтино с автобуси, кораби или самолети. Хореографиите се показват от Gate 7 на Караискакис.

– Твоята група често ли влиза в сблъсъци и с кого?

– Да, в Гърция често влизаме в сблъсъци, не само по футболни мачове, защото не ни позволяват да пътуваме. Ходим и на други игри, на които ходят и нашите врагове. Например на баскетбол, волейбол, водна топка се случват побоища, но в повечето пъти се атакуват клубове на съперници, за да бъдат унищожени и феновете им да бъдат прогонени. Това е война за територия. Най-големите ни съперници са феновете на Панатинайкос и ПАОК.

олимпиакос1– Градът може да бъде специално място за един фен, какво мислиш за града си?

– Обичам Атина и Пирея, които са на морето. Олимпиакос е създаден в Пирея и този район винаги ще бъде червен. Горд съм с Пирея, въпреки че съм от Атина, но когато ходя там се чувствам като у дома си.

– И накрая, има ли някакви съвети, които искаш да дадеш на ултрасите и потребителите на този форум?

– Обичайте отбора си. Винаги се бийте за неговите цветове. Тези цветове никога не умират.

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.