Интервю с член на Hoods (Арсенал Киев)

арсенал киевИнтервюто е дадено пред Hools World.

– Като за начало, представи се.

– Здравейте! Не искам да споменавам името си. Говоря от името на нашата фирма, наречена Hoods и подкрепяща Арсенал Киев.

– На коя ултрас група си член?

– Както казах по-горе, аз съм част от Hoods. Ние сме разделени в два сектора: 8-ми аполитичен и 4-ти антифашистки.

– Колко хора има в тази група? Повечето са от новото поколение или от старото?

– Имаме много малко стари хора. Не мога да кажа точна бройка, но е над 10. Ако се съберат всички привърженици, ще има около 50-60 човека, или може би повече. Ако говорим за нашата бригада, рекордът за нашия четвърти сектор е 80.

– Разкажи ни за вашата бригада и нейната история.

– Нашата история е дълга, но ще се опитам да я съкратя. Когато започнах да ходя в сектора на Арсенал през 2006 г., тогава нямаше бригади, групи. Имаше максимум 15-25 човека. С течение на времето нашите хора започнаха да взимат нещата в свои ръце, започнаха ходенията по гостувания и т.н. След известно време беше решено да се направи независима група, която ще олицетворява действието. Събрахме се няколко човека и решихме името, състава и т.н. (Първоначално бяхме 15 човека, ако не се лъжа.) Нашето първо действие не беше много добро, но пък беше шумно. 🙂

– Какви са политическите възгледи на вашата бригада?

– В нашия сектор и група има различни хора. Има хора, които са против боклуците, ревностни анархисти, понякога на нашия сектор идват хора, които са леви и червени. Има SHARP скинхедс и хора, които не мога да определя като анархисти или антифашисти, техните възгледи не съответстват на нашите догми, но това е отделен въпрос. Всички сме заедно.

арсенал киев2– Кои са вашите врагове и приятели?

– Наши приятели са МТЗ-Рипо. С тях сме от доста дълго време. Ходим с тях на дербита и те идваха при нас няколко пъти. По принцип е възможно да се каже, че всички футболни клубове, които имат антифашистки фенове, са наши приятели. Ние всички сме в една и съща каша. 🙂
Нашите врагове са всички останали хулигани в Украйна, както и всички десни, които са част от украинското движение. Мога да изброя следните врагове: Lemki (Карпати Лвов), Crap (Динамо Киев) и Beer (Оболон Киев). За мен тези три клубове са най-големите ни съперници.

– Какви са отношенията ви с полицията? Строга ли е във вашата страна?

– Нещата стават все по-напрегнати между нас. Покрай Европейското първенство през 2012 г. се видя. Например, на един от домакинските мачове, когато вече стигнахме до стадиона, ченгетата ни спряха и започнаха да ни претърсват и да ни задават въпроси. Билетите не бяха в ръцете ни на показ и ченгетата не ни позволиха да влезем вътре. Откриха в едно от момчетата пиро и го взеха. Бяхме в полицейски кордон и когато започна мача се прибрахме под претекст, че нямаме билети. Винаги по мачове има ченгета около нас. На 15-ти август бях сериозно пребит в близост до стадиона и имах няколко прободни рани. На дербито с Оболон имаше сблъсък в McDonalds, така че ние не страдаме от липса на внимание от страна на органите на реда.

– Какви хореографии подготвяте?

– Имаме малко ултраси и знамената ни не се открояват. По гостувания се опитваме винаги да ходим с пиротехника. Но онзи мач, когато бяхме спрени от полицията и беше арестувано наше момче с пиротехника, щеше да се получи хубаво червено-синьо шоу. Мисля, че нашият ултра сектор ще бъде по-организиран и ще показва прилично ниво.

– Как се организирате?

– Зависи за какво става на въпрос…

арсенал киев1

– Често ли влизате в битки и с кого?

– Свикнали сме да се бием по-често. Сега, ако трябва да бъда честен, е по-трудно. Има няколко отбора, на които можем да се доверим, че няма да ни предадат. Често влизахме в сблъсъци с Khokhlov (фенове на Динамо Киев), докато не решиха да спрат, тъй като ставахме все по-добри. Започнахме да набираме скорост и няколко пъти влизахме в конфронтации с техните лидери. Бяха изненадани от резултатите, въпреки че не спечелихме, но винаги показваме добро ниво. Не ни позволяват да нарастваме и знаем, че ако предприемат нещо голямо, то ще бъде като това на 15-ти август, когато се използваха ножове. Бием се по улиците, когато самите ние искаме да предприемем нещо.

– Градът може да бъде нещо специално за феновете, какво мислиш за своя град?

– Мисля, че всеки, който е израснал тук в този град, го чувства като свой дом, където е роден, живее и ще продължи да живее. Не знам какво друга да кажа за него.

– И накрая, какви предложения и съвети искаш да дадеш на ултрасите и потребителите на този форум?

– Развивайте се, не стоите на едно място. Ако имате проблеми във вашата бригада, не се отклонявайте от пътя, а продължавайте и преодолявайте проблемите. Всичко, което правим е повече от хулиганство и подкрепа към клуба. Това е братство, трябва да се държим и да вървим напред. Напред антифа хулигани!

Реклами
Публикувано на Без категория и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.