Интервю с представител на R.A.S.H. Гуадалахара (Мексико)

rashgdl (1)– Здравей, другарю от Гуадалахара! Да започнем по ред, откога в Мексико съществуват леви скинхедс? В кои градове има R.A.S.H. формации?

– Здравейте, казвам се Габриел и съм част от RASH GDL. Първо, мексиканското политизирано скинхед движение се появява в началото на 80-те години. Всички скинове идват от пънк рока. Някои от тях са с политически идеи и са антирасисти. Някои са анархисти. Първата музикална скинхед банда е Histeria (1984-1985). Повлияни са от Ой!-я, пънка и хардкора. Голямо влияние върху тях оказва италианската банда Wretched. Histeria имат демо с отлични песни. Участниците в тази банда създават други велики групи като Atoxxxico, Massacre 68. Histeria определи пътя на всички скинхедс в страната. Тук не съществуват аполитични скинхедс или скинове-националисти, боунхедс.
R.A.S.H. присъстват в следните градове: Агуаскалиентес, Дуранго, Пуерто Валярта, DF, Мексико и в нашия град Гуадалахара (GDL). Имат групи, списания, дистро и взаимодействат с други хора и организации.

– Към какви политически възгледи се придържате? Анархисти или комунисти сте?

– В RASH GDL има всякакви хора, има и анархисти, има и комунисти, но всички ние се борим за една идея: сапатизъм. Доста сме повлияни от EZLN (Сапатистката армия). Те взеха оръжието през 1994 г. и исканията им са: демокрация, свобода и справедливост. Всички в R.A.S.H. GDL са сапатисти.

rashgdl (2)– Каква е ситуацията в Мексико с нацистите? Сила ли са по улиците?

– Тези боклуци не съществуват в нашия град. Всички малки копелета, които флиртуват с лайна от сорта на „бяла мощ“ са просто ебани клоуни. Хората в Мексико са бедни. Повечето са смесица от индианци и испанци и 80% от нас са метиси. Само ги погледнете тези идиоти, които вярват в превъзходството на бялата раса. Те дори не са чели Моята борба! Да, тук има фашисти, но те се намират в правителството, богатите хора.

– Каква е ситуацията с музикалната сцена? Какви музикални банди имате?

– Музикалната сцена е здрава, но няма голямо музикално движение. Споменах за първата група – Histeria, тяхното звучене е повече хардкор. Libertad Para Todos – те свирят през 90-те години и са повлияни от Ой! и ска музиката. Политическият Ой! се появява в началото на 2000-те години: Alerta Guerrillas (R.A.S.H. GDL банда, която не е активна повече), Nacidos Del Odio (великолепна антифашистка банда от DF), Camaleon Oi! X Oi! (ой!-ска банда), Muertos Sospechosos (ска R.A.S.H. банда от Агуаскалиентес), Diedreis (антифашистка банда), Clase Obrera (R.A.S.H. банда от Дуранго). Това е от антифашисткото скинхед движения, но също има:
кръст: Antimaster, Antagonisten, Biocrisis, Rhuckuss, Massacro и други.

анархопънк: Fallas del Sistema, банда от нашия град и те са наши приятели.

– Традиционен въпрос, какво е за теб скинхед културата? Какво е отношението ти към аполитичните скинхедс?

– Смятам се за червен скинхед, но силно съм повлиян от анархопънк движението. За мен да бъда червен скинхед означава всеки ден да се развивам, да се уча заедно с моите приятели, както и от другите хора, които ме учат как да се противопоставям на капитализма, докато не бъде унищожен. “Walk together, Rock together”
Да бъдеш аполитичен скинхед в Южна Америка не е логично. И разбира се скучно. Бих казал, че това е като да бъдеш емо или готик. Апатията е само за безкористни хора. Това е контракултура, пънк и скинхед означава да БЪДЕШ ОРГАНИЗИРАН, да действаш самостоятелно, да работиш за своята сцена, да помагаш на приятелите си, да унищожиш тази система, да правиш нещо.

rashgdl (3)– Чувал ли си за руското R.A.S.H. движение? Знаеш ли нещо за нашата музикална сцена?

– Малко. Гледал съм документалния филм Antifascist Attitude, в него се споменава за участници в R.A.S.H. и други анархоскинхедс. Знам много антифашистки Ой! банди. Чел съм, че във вашата страна има много нацистки копелета и това е много тъжно. Но знам, че се борите и много хора са загинали в борбата срещу фашизма. Тук се опитваме да информираме хората за проблемите с тази гадост. Подкрепяме ви в борбата.

– Благодарим за вниманието! Няколко думи за руските другари?

– Наистина много ви благодаря за това интервю. Надявам се, че ще продължавате да развивате сцената и ви пожелавам да продължавате да вярвате и да се борите, не се предавайте.
Ако искате да се свържете с нас, пишете на rash_gdl@hotmail.com или ни добавяйте Facebook.com/rashgdl, още веднъж благодаря.
Габриел
Viva ZAPATA cabrones!!!!

Източник: rash-russia.blogspot.com

Advertisements
Публикувано на Без категория и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s