Осми антирасистки турнир в Санкт Паули

Антирасистки турнир в Санкт ПаулиВ края организаторите и участниците бяха единодушни: осмият антирасистки турнир в Санкт Паули беше успешен. Турнирът се проведе от 30 май до 1 юни на стадион Милернтор.

Турнирът имаше различни победители: за мъжете това беше смесеният отбор на Ultrà Sankt Pauli и Green Brigade. При жените Republica Internationale (Лийдс) и Easton Cowgirls (Бристол) си разделиха финала с приятелско реми. Мачът на Antira All-Stars срещу FC Lampedusa също беше много важен.

Бяхме много щастливи заради госта от Швеция: Шоуън от Малмьо. Той беше нападнат от нацисти през март тази година и беше сериозно ранен. Възползва се от възможността да пътува за турнира в Хамбург.

Но не само футбол се игра в продължение на три дни. Имаше многобройни семинари с фенове и ултраси от цяла Европа, Израел и Турция. Всички бяха в състояние да обменят опит. Основните теми бяха за възхода на десницата в Европа, ролята на футболните фенове в социалните конфликти и движението на фен групите, които работят срещу дискриминацията по трибуните. През уикенда имаше годишнина от избухването на протестите в парка Гези в Турция. Турските другари държаха много вълнуваща мемориална реч за убитите.

В събота се състоя голям поход към Роте Флора, където се проведе антирасистки концерт. Концертът беше под надслов за политическа солидарност с антирасистките футболни фенове.

Заради положителните отзиви ще бъде обсъдено в бъдещите турнири да се добави още един не футболен ден, за да може да се съсредоточи повече внимание върху съдържанието на рамковата програма. В допълнение организаторите искат да увеличат броя на женските отбори в турнира и да засилят по-нататъшното изграждане на мрежа сред жените участници в „Антира“, както и да бъде развита европейската антифашистка ултрас мрежа „Алерта“!

Източник: alerta-network.org

Публикувано на Без категория и тагнато, . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.