St. Pauli Skinheads: „Разбира се, че Astra! Beck’s е пикня от Везер!“

санкт паули скинхедсИнтервю с поддръжниците на Санкт Паули от St. Pauli Skinheads. Те винаги са ни били интересни като скинхед-групировка. Свързахме се с тях чрез MySpace и им зададохме няколко въпроса за това какво означава да бъдеш скинхед от Санкт Паули.

AG: Здравейте! Представете се.

St.PS: Здравейте! Ние сме Мики и Чизи и сме от St. Pauli Skinheads.

AG: Разкажете ни за Санкт Паули. Какъв квартал е в Хамбург?

St.PS: Той е добре познат квартал с червените фенери и е сърцето на Хамбург. Тук се намира пристанището, което е известно като „вратата към света“. Има много заведения и доста туристи посещават Санкт Паули. В крайна сметка това е домът на нашия отбор – ФК Санкт Паули.

санкт паули скинхедс1AG: Кога формирахте вашата група? Всички ли живеете в квартал Санкт Паули? Кога се появи първата скинхед групировка в Хамбург/Санкт Паули?

St.PS: Първите скинхедс на нашия стадион се появиха през 80-те години. В началото на 90-те години те сформираха първото поколение скинхедс на Санкт Паули. От 1996 г. се явяваме официални поддръжници на ФК Санкт Паули. Не всички от нас имат възможност да живеят в квартал Санкт Паули, защото наемите са много високи.

AG: Какво трябва да направиш, за да бъдеш част от St. Pauli Skinheads?

St.PS: На първо място трябва да обичаш ФК Санкт Паули, да се идентифицираш с тази субкултура, трябва да бъдеш антирасист/антифашист. И разбира се трябва да бъдеш добър човек.

AG: Колко човека има в St. Pauli Skinheads? Има ли момичета във вашата група?

St.PS: Ние сме 70 човека, 10 процента от тях са момичета.

AG: Основният ви съперник е Хамбургер. Какви са отношенията ви със скинхедовете от този клуб? Разкажете за сцената на вашия град.

St.PS: По концерти нямаме проблеми с тези хора. Нашата група е по-голяма и те избягват да влизат в конфликт с нас. Въпреки че по време на това дерби всичко може да се случи… Сцената в Хамбург е доста голяма. Нашата групировка е най-известна и най-добрата! Имаме много пъбове, където често ни гостуват скинхедс. Най-добрите пъбове са Jolly Roger, Skorbut и Bad Taste. Страхотни са и True Rebel Records, които често организират концерти.

санкт паули скинхедс2AG: Колко често се правят концерти/партита? Hard & Smart Club има ли отношение към вас?

St.PS: Опитваме се да организираме често концерти, доколкото е възможно! Организираме концерти, дори всеки уикенд правим партита с DJ в някой от нашите пъбове. Hard and Smart Club няма никакво отношение към Skinheads St.Pauli! Hard and Smart Club е само един човек, бивш член на нашата група. Имахме проблеми с него, така че може да върви на майната си!

AG: Какви музикални банди ви подкрепят? Може би някой от вас свирят в банда?

St.PS: Има огромно количество банди – наши другари – които свирят за нас! TICKING BOMBS от Швеция, BULL BRIGADE от Италия, MUERTI и CHANCERS от Чехия, RUCKERS от Берлин, PRODUZENTEN DER FROIDE от Щутгарт, и много други. Плюс бандите, в които свирят наши приятели: басиста и вокалиста на TESTOSTERON, вокалиста на GUMBLES, барабаниста на SMEGMA, саксофониста на ска-групата BIG BANDERS, вокалиста на MARBURG REJECTS, и новосформираната група Oi!SLUTS, в която всички са от нашата групировка!

санкт паули скинхедс3AG: Разкажете за вашия отбор – St. Pauli Skinheads FC. Побеждавате ли във фенските турнири? Какви награди имате?

St.PS: Да, имаме малък футболен отбор, в който играят само членове на нашата групировка. С променлив успех участваме в различни турнири. Например, победихме в The Jack Daniels Cup (зимен турнир за фенски клубове на Санкт Паули), The Millerntorcup (купа на феновете на ФК Санкт Паули), Boll Och Biera Cup (турнир за субкултурни отбори от цяла Германия и Скандинавия), Antira Tournament (отбори от цяла Европа; на финал играхме срещу Rude Boys Sampdoria!). Всяка година играем мач срещу Ultra’ Sankt Pauli на стадиона на юношите на Санкт Паули в присъствието на петстотин фенове, които създават шумна атмосфера със зашеметяващо пиротехническо шоу, ние никога не губим!!! Може да видите цялата ни колекция от купи в един от пъбовете.

AG: Взимате ли участие в хореографиите по време на мачове и на коя трибуна обикновено се намирате?

St.PS: Ние правим хореографии много рядко. Повечето от нас взимат участие в хореографиите, които се организират от Ultra’ Sankt Pauli. Болшинството от нашата групировка стои на трибуната зад вратата.

санкт паули скинхедс4AG: В Русия често спорят по повод вашата политическа позиция: наричат ви комунисти, анархисти и т.н. Какво мислите за RASH и SHARP?

St.PS: Не отнасяме себе си към никоя политическа тенденция, освен антифашизма. Всеки може да нарича себе си каквото реши, но преди всичко е антифашист. Политическата позиция е личен избор. Ние сме просто скинхедс и за нас е естествено да бъдем антифашисти.

AG: Много скинхедс се гордеят със своята страна. Считате ли себе си за патриоти?

St.PS: Мога да кажа, че сме местни патриоти. Всички обичаме Санкт Паули и се явяваме част от този район. Но не бих казал, че сме немски патриоти.

AG: Убедени сме, че имате много приятели в цяла Европа. Вашата дружба не се ограничава само до Бохемианс, нали?

St.PS: С Бохемианс 1905 (клуб от Чехия) имаме много близки отношения, но поддържаме и дружески отношения с Rude Boys Sampdoria (Сампдория, Италия), Herri Norte Taldea Bilbao (Атлетик Билбао, Страна на баските), Commando Ultra Marseille (Олимпик Марсилия, Франция), също имаме и приятели в Лиеж (Стандарт Лиеж, Белгия).

AG: Разкажете за вашия фензин.

St.PS: Създадохме нашия фензин през 2006 г. Тогава тиражът беше около 300 броя, а сега е 800! Пълен е с репортажи от концерти, гостувания на ФК Санкт Паули, интервюта с групи, обзори, весели истории и т.н. Към този момент сме готови да пуснем десетия юбилеен брой.

санкт паули скинхедс5AG: Astra или Beck’s?

St.PS: Разбира се, че Astra! Beck’s е пикня от Везер! (хамбургска бира Astra – спонсор и символ на ФК Санкт Паули; бирата Beck’s е много популярна сред немските скинхедс и пънкари. Произвежда се в Бремен, където се намира отбора Вердер. Не че Санкт Паули и Вердер враждуват по между си, но решихме да зададем този въпрос на шега; Везер е река, на която е разположен град Бремен)

AG: Знаете ли нещо за Русия и руската сцена?

St.PS: Малко… Знаем за съществуването на Moscow Trojan Skins и за трудния живот на антифашистката сцена там.

AG: Благодарим много! С това приключваме нашия разговор. Искате ли да кажете накрая нещо на нашите читатели?

St.PS: Stay loud, stay proud! Борете се срещу тези, които искат да ви пречукат! Keep on fighting! United we stand!

Автор: Сергей (пролетта на 2010)
Интервю от All Gangs #2

Advertisements
Публикувано на Без категория и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s