Против Мондиал 2014 в Бразилия

спартак лечеПротив болния футбол, който винаги е пристрастен към логиката на печалбата и спекулациите, където страстта, потта и желанието за победа са заменени от пари и корупция. Нуждата от чистия и народен футбол е единственото чувство, което е над всичко останало.

Убедени сме, че един друг футбол е възможен и необходим. Отричаме модерния футбол и не уважаваме FIFA – собственик на един свят, на футболния свят, който се роди и издигна на улицата, по мръсните терени, точно като тези, на които играе Спартак.

Невероятно е, че в страна като Бразилия, където бедността и липсата на адекватни медицински грижи за всички са на дневен ред, където животът е ежедневна борба срещу несправедливостта и несигурността, те харчат 35 милиарда долара, за да построят стадиони, арени и помещения за настанявания, които точно като през последните случаи, в които беше вложен огромен труд и злоупотреби, ще бъдат изоставени веднага след края на Световната купа!

Вярваме, че ръцете на бразилските политици, както и на тези от останалата част по света, са изцапани с кръв, така че не можем да им позволим да продължат тази мръсна игра! Бразилия е дом на едни от най-великите играчи на света, футболни идоли за всички времена, хора които са израснали в бедняшки квартали и са постигнали целта: да излязат от сянката, от бедността, благодарение на коженото кълбо и много жертви. Тази земя не е само това, защото нейните улици разказват за страданието и експлоатацията между традицията и насилието на западния свят, въпреки големите обещания на повече или по-малко демократични правителства. Инвестиции на милиардери, прахосване, отчуждаване на земя и жилища, за да бъде всичко в полза на общото благо, което не съществува, да се даде на показ „развитието“ на света, докато гладът, несигурността и несправедливостта царуват сред хората.

Това е логиката на модерната игра. Просто едно място за правене на пари, където има само компании и финанси, а не страст и обединение. Поради тази причина ние продължаваме да изпълваме улиците заедно с тези, които се борят и бунтуват!

Rebel Ultras

спартак лече1

Публикувано на Без категория и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.