ФК Ден Бош срещу расизма

За разлика от другите холандски клубове, които (все още) не са съобразени с определени политически виждания, ФК Ден Бош силно се противопоставя на расизма и расистките атаки. Клубът и неговите фенове действат последователно срещу актовете на расизъм от където и да възникнат, независимо дали са отвън или от някои „фенове“ на отбора. M-Side не толерира расистките действия и работи последователно и активно да насърчава и засилва антирасистките възгледи и позиции на цялата си групировка и на клубната култура.

Свидетелство за това е братството между M-Side (ФК Ден Бош) и Hell Side (Стандарт Лиеж), което датира от 80-те години. Едно от най-силните и най-старите братства в Европа, което и до ден днешен насърчава неразривна връзка между двете групировки. Именно заради съществуването на Hell Side Ultras Inferno се появи в средата на деветдесетте години, която е добре позиционирана като антирасистка/антифашистка групировка.

Наскоро ФК Ден Бош продължи своята инициатива да дарява официални екипи на клуба на всеки човек в село в Танзания. (на снимката)

Rebel Ultras

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.