Историята на Navajo (Панахайки Патра)

панахайкиФен групата на Панахайки NAVAJO съществува като идея и се осъществява след дискусия през сезон 2004/2005, и оттогава поддържа клуба на Панахайки при всяка възможност във всички спортове и дейности, както на терена, така и извън него.

Името NAVAJO идва от индианско племе и символизира автономност и независимост, смелост и борбен дух, достойнството на червенокожите.

Решенията на NAVAJO се определят чрез общи събрания, единодушно. Основните принципи са самоорганизация, самостоятелност и равенство, а основна роля играят антифашизма и антирасизма.

NAVAJO са независими и твърдо се противопоставят на всякакъв вид икономически, и не само, интереси, които комерсиализират футбола. Животът и спорта не са стока. Ние сме против модерния футбол и индустрията, която служи на интересите на акционерните дружества и иска феновете да действат като овце в режим на безкрайно консуматорство, без да имат някакви последователни идеи и виждания, докато ултрасите са виждани като лична „армия“, манипулирана от ръководствата на клубовете… ние сме ПРОТИВ ВСИЧКО ТОВА.

Ние сме твърдо против тази система, която произвежда терористични закони по отношение на спортните дейности, слага камери и репресивни механизми вътре в стадионите и потъпква правата на човека, гражданските свободи и неприкосновеността на личния живот. В такава ситуация последователите на групировките могат да бъдат „опоненти“ за 90 минути, но не и врагове. Врагове не са тези, които носят шалове с различни цветове или хората с различен цвят на кожата от друга раса.

Стадионът е част от обществото и на тази основа ние се стремим да създадем трибуна с ярки цветове и която да се застъпва със съзнанието.

Нашата страна е цялата земя и нашият живот е Панахайки!

Rebel Ultras

панахайкипанахайки1панахайки3 Волейболна среща срещу Олимпиакос този сезон

Публикувано на Без категория и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.